Nici nu-mi trecea prin cap ca pot pastra pentru mai mult timp lamaile daca le tin intr-un borcan cu sare. Sfatul meu: folositi 5-6 lamai si un borcan mai mic, cu gura larga, pentru a putea baga cu usurinta mana in el.
Timp de preparare: 5 minute
Ingrediente: 5-6 lamai, sare
Mod de preparare:
Pe fundul borcanului se pune un strat de sare (de preferat de mare). Se taie lamaile in 4 fara a se despica de tot. Ca si cum ati vrea sa faceti o floare. Se sareaza fiecare lamaie in parte, pe mijloc, si se pun in borcan. Pentru a acoperi spatiile goale dintre lamai puteti pune si sferturi de lamai sarate separat. Pe fundul borcanului va incepe sa se lase zeama, dar nu este nicio problema.
Atentie! Dupa circa trei saptamani, lamaile se inmoaie si apoi mucegaiesc.
Pe data viitoare!
Oana Grecea, Ganduri si Bucatareala
PS: Mai multe ganduri, impresii si sfaturi pe Facebook.