Dulceturi & Conserve

#dulceata #rubarba #zahar #lamaie

Dulceata de rubarba

Dulceata de rubarba este potrivita pentru prajituri si checuri. Textura sa cremoasa si gustul sau special fac din acest preparat un deliciu in anotimpul rece.
 

Ingrediente pentru dulceata de rubarba
 

  • 1 kilogram rubarba
  • 1 kilogram zahar
  • zeama de la o lamaie
  • 1 baton vanilie.
     

Cum se prepara dulceata de rubarba
 

Taie tijele de rubarba in cuburi si lasa-le la macerat in zahar timp de 24 de ore. Pune pe foc siropul de la rubarba cu batonul de vanilie. Cand siropul s-a legat, adauga rubarba. Amesteca ingredientele si lasa-le la fiert. Adauga si zeama de lamaie. Dulceata se tine pe foc pana cand este bine legata. Pune dulceata fierbinte in borcane.
 

Cum se serveste dulceata de rubarba
 

Dulceata de rubarba se serveste ca atare sau ca umplutura pentru prajituri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare