Dulceturi & Conserve

#dulceata #portocale #zahar

Dulceata de portocale

Portocalele in dulceata reprezinta un desert rafinat. Poti folosi aceasta dulceata pentru clatite si prajituri , dar si pentru gustarile dulci din zilele in care ai pofta de ceva bun.
 

Ingrediente pentru dulceata de portocale
 

  • 1 kilogram de portocale
  • 1 kilogram de zahar
  • 700 ml apa
  • zeama de la o lamaie.
     

Cum se prepara dulceata de portocale
 

Rade portocalele si lasa-le timp de 3 zile in pe care o schimbi zilnic. Pune apoi portocalele la fiert, timp de 30 de minute. Cand au fiert, pune-le din nou in apa rece . Lasa-le asa peste noapte.

Intr-o cratita pe foc, amesteca apa cu zaharul pana obtii un sirop bine legat. Intre timp taie portocalele in cubulete , avand grija sa nu contina samburi. Cand siropul este bine legat adauga portocalele. Fierbe dulceata la foc iute. Adauga zeama de la lamaie. Las-o pe foc pana cand este bine legata.
 

Cum se serveste dulceata de portocale
 

Dulceata de portocale se serveste ca atare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului