Portocalele in dulceata reprezinta un desert rafinat. Poti folosi aceasta dulceata pentru clatite si prajituri , dar si pentru gustarile dulci din zilele in care ai pofta de ceva bun.
Ingrediente pentru dulceata de portocale
- 1 kilogram de portocale
- 1 kilogram de zahar
- 700 ml apa
-
zeama de la o lamaie.
Cum se prepara dulceata de portocale
Rade portocalele si lasa-le timp de 3 zile in pe care o schimbi zilnic. Pune apoi portocalele la fiert, timp de 30 de minute. Cand au fiert, pune-le din nou in apa rece . Lasa-le asa peste noapte.
Intr-o cratita pe foc, amesteca apa cu zaharul pana obtii un sirop bine legat. Intre timp taie portocalele in cubulete , avand grija sa nu contina samburi. Cand siropul este bine legat adauga portocalele. Fierbe dulceata la foc iute. Adauga zeama de la lamaie. Las-o pe foc pana cand este bine legata.
Cum se serveste dulceata de portocale
Dulceata de portocale se serveste ca atare.