Fructele parfumate de piersic se pot transforma intr-o dulceata aromata, pe care o poti pregati rapid. Pentru aceasta reteta de dulceata de piersici ai nevoie de doar trei ingrediente.
Ingrediente pentru dulceata de piersici
- 3 kilograme de piersici
- 7 linguri de sirop de lamaie
-
7 linguri de zahar.
Cum se prepara dulceata de piersici
Spala piersicile bine, apoi curata-le de coaja si samburi. Taie-le apoi in felii.
Pune piersicile intr-un bol, cu sirop de lamaie si zahar si lasa-le sa stea 4-5 ore. Transfera amestecul intr-o cratita , pe care sa o asezi la foc potrivit. Lasa amestecul sa fiarba pana cand fructele devin usor transparente. Amesteca din cand in cand.
Scoate miezul de piersica , apoi acopera cratita si las-o sa fiarba acoperita pana cand siropul a scazut pana la jumatate din cantitate si a devenit vascos. Adauga fructele inapoi in cratita si acopera din nou cratita. Dupa aproximativ 5 minute, da-o deoparte.
Pregateste borcane cu capace care sa se inchida etans. Pune gemul in borcane, acopera-le, iar dupa ce s-au racit, le poti da la camara.
Cum se serveste dulceata de piersici
Se consuma ca atare sau pe post de umplutura dulce.