Din mure si alte cateva ingrediente poti face o delicioasa dulceata de mure. Apa impreuna cu lamaia, vanilia si zaharul dau un sirop delicios, in care fructele de mure se adauga si se lasa sa se fiarba putin.
Ingrediente pentru dulceata de mure
- 1, 5 kilograme de mure
- 1,5 kilograme zahar
- 5 litri de apa plata
- zeama de la o lamaie
-
jumatate de baton de vanilie.
Cum se prepara dulceata de mure
Spala bine murele si lasa-le sa se scurga.
Pune apa intr-o cratita , pe care o asezi pe foc. Adauga in cratita vanilia si zeama de lamaie. Lasa-le sa fiarba impreuna pana cand obtii un sos vascos.
Pune apoi murele si lasa-le sa fiarba pana cand dulceata s-a legat. Incearca sa nu amesteci prea mult, ca sa nu zdrobesti fructele. Iar in cazul in care vrei sa obtii o aroma deosebita adauga 1-2 frunze de menta.
Dupa ce s-au fiert, da cratita deoparte si las-o sa se raceasca.
Pune dulceata in borcane, acopera-le si da-le la bain marie. Lasa-le sa se raceasca si da-le la camara.
Cum se serveste dulceata de mure
Se serveste ca atare, cu un pahar de apa sau pe post de umplutura dulce pentru prajituri sau clatite .