Clatitele sau plajiturile umplute cu felii de mandarina din dulceata sunt adevarate delicii in orice anotimp.
Ingrediente pentru dulceata de mandarine
- 1 kilogram mandarine
- 1 kilogram zahar
- 700 ml apa
- sare de lamaie.
Cum se prepara dulceata de mandarine
Rade mandarinele de coaja si pune-le intr-un castron cu apa si sare de lamaie. Lasa-le cateva ore in apa. Pune pe foc o cratita cu apa si zahar si fierbe pana obtii un sirop bine legat. Adauga in sirop mandarinele taiate pe jumatate, fara samburi.
Amesteca putin compozitia si ia-o de pe foc. Lasa fructele sa se inmoaie timp de 20 de minute. Pune din nou cratita pe foc si fierbe la foc iute, pana obtii o dulceata bine legata. Cand este gata, pune dulceata in borcane pe care le depozitezi intr-un loc racoros .
Cum se serveste dulceata de mandarine
Dulceata de mandarine se serveste ca atare si ca umplutura pentru prajituri si tarte.