Sezonul cireselor se termina destul de repede, este astfel indicat sa prepari inca de acum dulceturi sau gemuri de cirese . Poti folosi orice tip de cirese doresti. Dulceata se serveste atat simpla, pe paine unsa cu unt, cat si in compozitia prajiturilor sau clatitelor.
Ingrediente pentru dulceata de cirese
- 1 kg cirese, fara samburi si taiate pe jumatate
- 1 kg zahar
- 20 ml suc de lamaie
- 2 ml extract de migdale.
Cum se prepara dulceata de cirese
Intr-o cratita amesteca ciresele cu zaharul si sucul de lamie, la foc potrivit. Amesteca continuu pana zaharul se dizolva complet.
Lasa apoi compozitia pe foc timp de 40 de minute.
Adauga extractul de migdale . Mai lasa cateva minute pe foc.
Toarna dulceata in borcane curate. Lasa sa se raceasca timp de 4 ore. Apoi acopera cu o patura si depoziteaza intr-un loc racoros.
Cum se serveste dulceata de cirese
Dulceata de cirese se serveste ca atare sau la diverse prajituri.