Dulceturi & Conserve

#dulceata de legume #dulceata de castraveti #dulceata de casa #dulceata

Dulceata de castraveti! Reteta simpla si rapida

 

Ei bine, dulceata se poate face din aproape orice! Atunci de ce sa nu facem o dulceata de castraveti? Acasa.ro va propune o reteta simpla si rapida pentru o dulceata de castraveti:

Ce iti trebuie:

  • 1 kg de castraveti
  • 1 kg de zahar
  • 3-4 pahare de apa
  • suc de lamaie
  • sare

Mod de preparare:

In primul rand trebuie sa speli castravetii, dupa care sa ii cureti de coaja. Dupa ce ai terminat de curatat castravetii trebuie sa ii pe lungime in patru. Indeparteaza-le semintele si taie-i in cubulete egale. Intr-un vas pui apa la fiert cu putina sare, dupa ce acesta a clocotit adauga castravetii. Trebuia lasati la fiert timp de 10-15 minute, pana isi schimba textura si devin transparenti. Pregateste o strecuratoare, caci va trebui sa ii scoti din apa, dar cu grija, iar apoi trebuie sa ii pui intr-un loc sigur unde sa se scurga de apa.

Intr-un ibric sau o oala mai mica pui apa la fiert pentru ca lamaia trebuie oparita. Dupa ce am facut acest lucru, o stergem, radem coaja si stoarcem sucul.

Lamaia se spala, se opareste, se sterge, se rade coaja si se stoarce. Dupa aceea facem siropul: punem intr-o cratita zaharul, pestel el turnam paharele de apa, apoi adaugam coaja si sucul de lamaie si se fiebe pana devine un sirop vascos.

Se pun cubuletele de castraveti in sirop si se mai fierb 8-10 minute. Cat este inca fierbinte, dulceata se pune in borcane, se sigileaza bine si se aseaza cu capul in jos pana se racesc.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului