Ingrediente dulceata de ardei iuti
- 1 kg ardei iute rosu
- 500 g ardei capia rosu
- 1 kg zahar
- 1 litru otet
- 2 lingurite sare
- 2 stelute de anason (optional)
Cum se prepara dulceata de ardei iuti
Spala ardeii capia si indeparteaza-le semintele si nervurile. Procedeaza la fel si cu ardeii iuti, insa nu inainte de a-ti pune manusi. Taie toti ardeii in fasii sau cubulete, dupa preferinte.
Intr-o oala incapatoare adauga otetul si zaharul s pune-le la fiert. Cand incepe sa se ingroase adauga ardeii, sarea si anasonul. Lasa totul sa fiarba timp de 30 de minute. Verifica apoi daca dulceata este gata turnand cateva picaturi pe o farfurioara rece. Daca acestea nu curg, dupa ce ajung la temperatura camerei, inseamna ca dulceata este gata.
Pune dulceata fierbinte in borcane curate. Inchide bine capacul si intoarce borcanele cu fundul in sus. Lasa-le asa pana cand se racesc complet, la temperatura camerei. In acest fel borcanele se vor vida fara a fi nevoie sa le pui la cuptor sau sa le fierbi.
Cum se serveste dulceata de ardei iuti
Poti pastra dulceata in camara timp de un an. Dulceata merge servita alaturi de fripturile de carne.
Sursa foto: cook13.com