Dulceturi & Conserve

#dulceata #ananas #lamaie #zahar

Dulceata de ananas

Dulceata de ananas este potrivita pentru deserturile sofisticate. O poti folosi si pentru cozonaci si alte preparate festive.

 

Ingrediente pentru dulceata de ananas

 

  • 1 kilogram zahar
  • 1 kilogram ananas
  • 700 ml apa
  • zeama de la o lamaie.

 

Cum se prepara dulceata de ananas

 

Taie ananasul in cuburi si fierbe-l cateva minute. Prepara un sirop din apa, zahar si lamaie. Lasa siropul pe foc pana cand este bine legat. Adauga cubuletele de ananas si lasa la fiert timp de o ora. Da cratita de pe foc si lasa dulceata sa se odihneasca peste noapte.

A doua zi pune dulceata din nou la fiert. Lasa sa fiarba pana cand fructele de ananas nu mai plutesc deasupra siropului. Cand este gata, pune dulceata fierbinte in borcane.

 

Cum se serveste dulceata de ananas

 

Dulceata de ananas se serveste ca atare sau ca umplutura pentru prajituri .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului