INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Dulceturi & Conserve

#preparare dulceata #deliciu de vara # dulceata de capsune #dulceata

Deliciu de vara. Cum sa prepari cea mai buna dulceata de capsune

Vara aduce cu ea o explozie de fructe proaspete si dulci, iar capsunele sunt printre cele mai indragite. Nimic nu se compara cu gustul intens si aroma minunata a unei dulceti de capsune facuta in casa. Pe langa faptul ca este delicioasa, aceasta dulceata poate fi pastrata pentru lunile de iarna, aducand un strop de vara in zilele reci. Iata cum poti prepara cea mai buna dulceata de capsune, urmand cativa pasi simpli si folosind doar cateva ingrediente de baza.

Ingrediente pentru dulceata de capsune

  • 1 kilogram de capsune proaspete
  • 800 grame de zahar
  • Sucul de la o lamaie (aproximativ 50 ml)
  • lingurita de esenta de vanilie (optional)

Cum sa prepari dulceata de capsune

Spala bine capsunele sub un jet de apa rece pentru a indeparta orice impuritate. Indeparteaza coditele si taie fructele in jumatati sau sferturi, in functie de marimea lor. Este important sa folosesti capsune bine coapte si de calitate, deoarece acestea vor influenta gustul final al dulcetii.

Pune capsunele taiate intr-un bol mare si adauga peste ele zaharul. Amesteca usor, apoi lasa amestecul sa stea timp de 2-3 ore, sau chiar peste noapte, in frigider. Acest proces de macerare ajuta la extragerea sucului din capsune si dizolvarea zaharului, rezultand intr-o dulceata mai aromata si mai bine legata.

Transfera amestecul de capsune si zahar intr-o oala mare si adauga sucul de lamaie. Lamaia nu doar ca adauga o nota de aciditate, dar ajuta si la pastrarea culorii frumoase a dulcetii. Pune oala pe foc mediu si adu amestecul la fierbere, amestecand ocazional pentru a preveni lipirea.

Pe masura ce dulceata fierbe, se va forma o spuma la suprafata. Indeparteaza aceasta spuma cu ajutorul unei spumiere pentru a obtine o dulceata clara si fara impuritati. Continua sa fierbi dulcetea timp de 20-30 de minute, sau pana cand atinge consistenta dorita. Pentru a verifica daca este gata, poti pune o picatura de dulceata pe o farfurie rece; daca nu se scurge cand o inclini, inseamna ca este suficient de legata.

Daca doresti sa adaugi un plus de aroma, poti incorpora esenta de vanilie in ultimele minute de fierbere. Vanilia completeaza perfect gustul capsunelor, oferindu-i o nota subtila si rafinata.

Sterilizeaza borcanele in care vei pune dulceata prin fierbere sau folosind cuptorul. Toarna dulceata fierbinte in borcanele pregatite, lasand aproximativ un centimetru liber de la margine. Inchide bine capacele si intoarce borcanele cu susul in jos pentru a crea vid. Dupa ce s-au racit complet, pastreaza borcanele intr-un loc racoros si intunecat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului