Dulceturi & Conserve

#mango murat #retete gustoase # retete mango #mango # retete toamna

Delicii exotice in stil romanesc! Reteta de MANGO MURAT

Daca se poate face dulceata din ardei iuti, castraveti s.a.m.d., atunci de ce nu s-ar putea mura fructele exotice? Iata o reteta simpla si rapida de mango murat care sigur ii va surprinde pe musafirii tai!

Ce ai nevoie:
 

  • 500 g mango copt
  • 500 g zahar
  • 1/2 lingurita sofran
  • 50 g fistic
  • 2 linguri seminte cardamon


Cum se prepara:

Mangoul trebuie spalat si curatat de coaja. Dupa aceea trebuie sa il dai pe razatoare, dar ai grija cand ajungi aproape de sambure caci s-ar putea sa il razuiesti si pe acesta si nu vrei asta. Samburele de mango are o textura lemnoasa si trebuie sa evitam ca aceasta sa ajunga in pulpa zemoasa a mangoului. Dupa ce ai ras fructul, pune-l intr-un bol incapator. Adauga zaharul si omogenizeaza compozitia. Dupa aceea adauga sofranul, fisticul si cardamonul si amesteca pana se incorporeaza. Dupa ce ai terminat, pune compozitia in borcane si acoper-o cu o bucata groasa de bumbac. Borcanele trebuie tinute la cald timp de 20 de zile, iar aceasta muratura rezista 1 an.

Sursa imagini: Pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete