Daca se poate face dulceata din ardei iuti, castraveti s.a.m.d., atunci de ce nu s-ar putea mura fructele exotice? Iata o reteta simpla si rapida de mango murat care sigur ii va surprinde pe musafirii tai!
Ce ai nevoie:
- 500 g mango copt
- 500 g zahar
- 1/2 lingurita sofran
- 50 g fistic
- 2 linguri seminte cardamon
Cum se prepara:
Mangoul trebuie spalat si curatat de coaja. Dupa aceea trebuie sa il dai pe razatoare, dar ai grija cand ajungi aproape de sambure caci s-ar putea sa il razuiesti si pe acesta si nu vrei asta. Samburele de mango are o textura lemnoasa si trebuie sa evitam ca aceasta sa ajunga in pulpa zemoasa a mangoului. Dupa ce ai ras fructul, pune-l intr-un bol incapator. Adauga zaharul si omogenizeaza compozitia. Dupa aceea adauga sofranul, fisticul si cardamonul si amesteca pana se incorporeaza. Dupa ce ai terminat, pune compozitia in borcane si acoper-o cu o bucata groasa de bumbac. Borcanele trebuie tinute la cald timp de 20 de zile, iar aceasta muratura rezista 1 an.
Sursa imagini: Pixabay.com