Dulceturi & Conserve

#dulceata capsune #retete dulceata #dulceata

Cum sa prepari o dulceata de capsune ca a bunicii

Au aparut capsunele! Bucura-te din plin de aroma si savoarea acestora si prepara o dulceata pe care sa o poti savura in sezonul rece. Iata cat este de simplu.

Ingrediente pentru dulceata de capsune

  • 2 kg capsune
  • 2 kg zahar
  • 1 baton de vanilie

Cum se prepara dulceata de capsune

Spala capsunele si indeparteaza-le coditele. Pune-le apoi intregi, intr-un castron si adauga zaharul peste ele. Acopera vasul si lasa-le sa stea doua ore la temperatura camerei apoi pune-le la frigider peste noapte.

Pune apoi oala pe aragaz, la foc iute, amestecand din cand in cand. Cand dulceata incepe sa fiarba semintele de la pastaia de vanilie. Lasa dulceata sa fiarba la foc mic, pana cand zeama scade la jumatate.

Pentru a verifica daca dulceata este gata, toarna cateva picaturi de zeama pe o farfurioara rece. Daca acestea nu curg, dupa ce ajung la temperatura camerei, inseamna ca dulceata este gata.

Pune dulceata fierbinte in borcane curate. Inchide bine capacul si intoarce borcanele cu fundul in sus. Lasa-le asa pana cand se racesc complet, la temperatura camerei. In acest fel borcanele se vor vida fara a fi nevoie sa le pui la cuptor, sau sa le fierbi.

Cum se serveste dulceata de capsune

Dulceata de capsune poate fi folosita cu succes in retetele de dulciuri sau poate fi consumata ca atare, pe felii de paine prajita.

Sursa foto: chefdruck.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete