Ingrediente:
- 25 gutui
- 12 mere
- 100 ml de suc de lamaie
- 100 ml apa
- un praf de sare
Mod de preparare:
Spala bine fructele. Curata-le apoi de coaja si taie gutuile jumatati pentru a indeparta cotorul si partile stricate. Rade apoi fructele pe razatoarea mare, sau taie-le cuburi si adauga-le in robotul de bucatarie pentru a le toca.
Pune fructele in oala impreuna cu apa si sarea. Pune totul pe aragaz, la foc mare. Cand incepe sa fiarba da focul la mic si lasa fructele sa fiarba amestecand din cand in cand pentru a nu se lipi. Dupa 30 de minute adauga sucul de lamaie. Continua sa fierbi totul pana obtii o pasta groasa, precum un magiun.
Toarna gemul de gutui in borcane curate si dezinfectate. Inchide bine capacul si intoarce borcanele cu fundul in sus. Lasa-le asa pana cand se racesc complet, la temperatura camerei. In acest fel borcanele se vor vida fara a fi nevoie sa le pui la cuptor sau sa le fierbi.
Sursa foto: lazzaris.com