Ingrediente pentru sucul de rosii
- 5 kg rosii bine coapte
- 2 ardei grasi
- frunze proapete de la o telina
- 10-15 frunze mari de busuioc
- sare
- piper (optional)
Cum se prepara sucul de rosii
Spala rosiile bine si indeparteaza cotorul si orice zona cu stricaciuni. Taie-le apoi cubulete si toaca-le prin masina speciala pentru rosii.
Adauga sucul obtinut intr-o oala incapatoare si pune-o la fiert, la foc mare. Cand incepe sa dea in clocot da focul la mediu.
Ardeii taiati jumatati se adauga peste sucul clocotind impreuna cu frunzele de telina si cele de busuioc.
Lasa sucul sa fiarba timp de 60 de minute. Cand este aproape gata asezoneaza dupa gust cu sare si pier. Lasa-l sa clocoteasca timp de doua minute, apoi stinge focul.
Cu ajutorul unei spumiere indeparteaza ardeiul si frunzele de telina si de busuioc din oala.
Toarna sucul in sticle curate si dezinfectate, imediat ce l-ai luat de pe foc. Capseaza sticlele si asaza-le pe un pat de paturi. Inveleste-le bine cu un strat gros de paturi si lasa-le sa stea invelite pana cand ajung la temperatura camerei. Dupa ce s-au racit le poti depozita in camara.
Sursa foto: morejuicepress.com