INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Dulceturi & Conserve

#gogosari in otet #gogosari #radu anton roman

Cum sa prepari cei mai buni gogosari in otet. Reteta lui Radu Anton Roman

 

Vrei sa pregatesti gogosari in otet? Sigur nu vei da gres cu reteta regretatului gastronom Radu Anton Roman. Te vei bucura de gogosari deliciosi intreaga iarna!

Ingrediente

Pentru zeama:

  • 3 litri apa 
  • 1,5 l otet 9 grade
  • 450 g zahar
  • 300 g miere
  • 30 boabe piper
  • 6 foi dafin
  • 30 g boabe mustar
  • 3 ramuri mici de cimbru uscat
  • 3 linguri sare

Pentru umplutura unui borcan de 10 litri:

  • 7 kilograme de gogosari rosii, tari
  • 1 kg ceapa rosie mica 
  • 5 capatani usturoi
  • 1 telina mijlocie
  • 5 morcovi potriviti
  • 3 legaturi cimbru uscat
  • 3 radacini hrean
  • 1 legatura tulpini marar uscat
  • 3 mere tari

Cum sa pregatesti gogosari in otet

Curata mai intai ceapa, telina, morcovii, apoi tale-i felii. Curata si usturoiul. Gogosarii trebuie sa faci mari, rosii si tari. Spala-i si aseaza-i in borcan, la fiecare strat de gogosari pune o felie de telina, 2-3 rondele de morcov, 5-6 catei de usturoi, cepe rosii mici. Dupa ce ai umplut borcanul, intinde trei mere taiate felii, apoi pune ramurelele de visin verzi, crengutele de marar si cimbrul uscat. Zeama (cu toate ingredientele) fiarta si racita ulterior se toarna in borcan, se acopera apoi cu o farfurie, se inveleste in carpe, apoi se lasa peste noapte la racit. A doua zi se completeaza cu zeama ramasa, se leaga cu celofan bine spalat si inmuiat in apa fierbinte. Dupa 3-4 saptamani sunt gata!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului