INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Dulceturi & Conserve

#retete dulceata trandafiri # preparare dulceata trandafiri #dulceata de trandafiri

Cum sa prepari cea mai buna dulceata de trandafiri. Iti va aduce aminte de copilarie

 

Dulceata de trandafiri este una dintre cele mai parfumate si mai apreciate tipuri de dulceata. Stiai ca o poti prepara acasa, din cateva ingrediente simple?

In acest fel te vei putea bucura de savoarea unica a dulcetii de trandafiri, amintindu-ti de copilarie, atunci cand bunicii preparau, la inceputul verii, celebra dulceata aromata si extrem de gustoasa. 

Ingrediente necesare pentru  prepara dulceata de trandafiri

  • 500 g petale de trandafiri pentru dulceata (trandafiri Damasc)
  • 1 kg zahar
  • 1 l apa
  • 1 lamaie (sucul si coaja rasa)
  • 1 plic de zahar vanilat (optional)

Cum se prepara dulceata de trandafiri

Spala bine petalele de trandafiri sub un jet de apa rece pentru a elimina orice impuritati sau insecte. Dupa spalare, lasa-le sa se scurga intr-o sita sau pe un prosop de bucatarie curat.

Pune petalele intr-un bol mare si presara peste ele sucul de la o lamaie si coaja rasa de lamaie. Amesteca bine si lasa-le sa stea timp de 30 de minute. Acest pas ajuta la intensificarea culorii si a aromei petalelor.

Intr-o oala mare, adauga apa si zaharul si pune-le la fiert, la foc mediu. Amesteca constant pana cand zaharul se dizolva complet si incepe sa se formeze un sirop. Cand siropul incepe sa fiarba, redu focul si lasa-l sa fiarba usor timp de 10 minute.

Adauga petalele de trandafiri in siropul fierbinte si amesteca usor. Continua sa fierbi dulceata la foc mic, amestecand din cand in cand pentru a preveni lipirea petalelor de oala. Fierbe dulceata timp de 30-40 de minute, pana cand petalele devin translucide si siropul capata o consistenta mai groasa.

Pentru a verifica daca dulceata are consistenta dorita, poti face testul picaturii. Pune o picatura de sirop pe o farfurie rece si, daca aceasta nu curge cand inclini farfuria, dulceata este gata. Daca siropul este prea lichid, mai fierbe dulceata cateva minute.

Daca doresti, poti adauga un plic de zahar vanilat spre sfarsitul fierberii pentru a intensifica aroma dulceatei. Amesteca bine pentru a incorpora zaharul vanilat in compozitie.

Sterilizeaza borcanele si capacele prin fierbere sau la cuptor. Toarna dulceata fierbinte in borcane, lasand putin spatiu la gatul borcanului. Inchide borcanele ermetic cu capacele si intoarce-le cu susul in jos pentru a crea un vid. Lasa-le sa se raceasca complet.

Dupa ce borcanele s-au racit, depoziteaza-le intr-un loc racoros si intunecat. Dulceata de trandafiri poate fi pastrata timp de cateva luni in aceste conditii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului