Ingrediente pentru dulceata de capsune
- 2 kilograme capsune proaspete
- 2 kilograme zahar
- o lamaie
- 2 plicuri zahar vanilat
Cum se prepara dulceata de capsune
Spala fructele bine si indeparteaza coditele. Adauga-le intr-o oala nonaderenta (sau una speciala pentru prepararea dulceturilor).
Taie lamaia in jumatate. Stoarce coaja la jumatate de lamaie, iar restul lamaiei tai-o felii subtiri. Adauga feliile de lamaie si zeama peste capsune si apoi toarna zaharul si zaharul vanilat. Lasa-le sa stea asa cateva minute, pana cand capsunele incep sa-si lase zeama.
Pune apoi dulceata pe aragaz, la foc mic si las-o sa fiarba timp de 50-60 de minute, amestecand din cand in cand. Pentru a verifica daca este gata, toarna cateva picaturi de dulceata pe o farfurioara rece. Daca acestea nu cug, dupa ce ajung la temperatura camerei inseamna ca dulceata este gata.
Pune dulceata fierbinte in borcane curate. Inchide bine capacul si intoarce borcanele cu fudul in sus. Lasa-le asa pana cand se racesc complet, la temperatura camerei. In acest fel borcanele se vor vida fara a fi nevoie sa le pui la cuptor, sau sa le fierbi.
Poti pastra dulceata in camara timp de un an.
Cum se serveste dulceata de capsune
Dulceata de capsune poate fi servita la micul dejun, pe paine prajita cu unt sau o poti folosi la prepararea prajiturilor.
Sursa foto: designed2eat.co.uk