Dulceturi & Conserve

#dulceata de visine #dulceata #visine

Cum sa prepari acasa dulceata de visine

Dulceata de visine este ideala cu o portie de clatite sau chiar in diverse prajituri. Profita de sezonul visinelor si prepara acasa o dulceata delicioasa de care sa te bucuri intregul an.

 

Ingrediente pentru duceata de visine

  • 2 kg visine
  • 2 kg zahar
  • 2 plicuri zahar vanilinat

Cum se prepara dulceata de visine

Curata visinele de samburi, apoi adauga zaharul peste ele si amesteca usor. Lasa totul la frigider peste noapte.

A doua zi, scurge siropul si pune-l la fiert timp de 10 minute. Adauga apoi si fructele si dupa ce aduci dulceata la punctul de fierbere, da focul la minim si continua sa fierbi dulceata timp de 30-40 de minute. Cand este aproape gata adauga plicutele de zahar vanilinat si amesteca bine. Lasa totul sa mai fiarba timp de doua minute si stinge focul.

Pentru a verifica daca este gata, toarna cateva picaturi de dulceata pe o farfurioara rece. Daca acestea nu curg, dupa ce ajung la temperatura camerei, inseamna ca dulceata este gata.

Pune dulceata fierbinte in borcane curate. Inchide bine capacul si intoarce borcanele cu fudul in sus.

Lasa-le asa pana cand se racesc complet, la temperatura camerei. In acest fel borcanele se vor vida si steriliza fara a fi nevoie sa le pui la cuptor sau sa le fierbi.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului