Sofia Vicoveanca, cunoscuta artista, a impartasit recent secretele care stau la baza retetelor sale de muraturi, pregatite in fiecare toamna.
Desi a redus cantitatea de conserve pe care le pregateste de cand a ramas singura, ea continua sa respecte ingredientele care dau gust preparatelor de iarna. Usturoiul este, potrivit artistei, un element esential pentru muraturi.
In plus, pentru un plus de culoare si dulceata, Sofia adauga sfecla rosie in conserve, asigurand astfel o savoare deosebita.
„Depinde ce isi pune fiecare in gand. Eu, fiind singura, nu mai fac borcane cum faceam odata. Ce trebuie pus: nu trebuie sa lipseasca hreanul care intareste. Mai pun la gogonele sau la castraveti cateva felii de sfecla rosie strecurate. Aceasta da si culoare si exista un dulce care nu deranjeaza pe langa acritura care se formeaza de la castraveti sau gogonele.Pun usturoi, foarte mult usturoi. Cam aceasta este reteta mea. Totul se completeaza cu apa sarata si se mai pun crengi de marar. Nu le pot numi secrete pentru ca sigur sunt trucuri pe care le stie deja toata lumea”, a dezvaluit Sofia Vicoveanca pentru wowbiz.ro.