Strugurii pot sta la baza unui compot delicios, pe care il poti savura nu doar toamna, ci si in perioada de iarna. Astfel preparati, strugurii vor ramane intregi, pastrandu-si astfel si aroma.
Ingrediente pentru compotul de struguri
- 1 kilogram de struguri
- 1 litru apa
- 350 grame de zahar
- 2 pliculete zahar vanilat
-
optional: 50 grame miere.
Cum se prepara compotul de struguri
Spala bine bobitele de struguri si pregateste cateva borcane curate. Incalzeste borcanele, astfel incat sa fie fierbinti atunci cand vei pune in ele siropul.
Intr-o cratita amesteca apa cu zaharul si vanilia, iar daca alegi sa adaugi si miere, pune si mierea. Atunci cand incep sa dea in clocot, pune bobitele de struguri.
Scoate-le dupa maxim 1 minut si pune-le in borcane. Adauga peste ele siropul inca fierbinte.
Acopera-le cu capace care sa se inchida ermetic.
Pregateste o cratita cu apa calda si cu un prosop de bucatarie asezat pe fundul ei. Pune borcanele in ea si aseaza-o pe foc. Lasa-le sa fiarba timp de 10-15 minute.
Dupa ce s-au racit, le poti pune in debara , intr-un loc intunecat si racoros .
Cum se serveste compotul de struguri
Compotul de struguri se serveste ca atare simplu, cu paine sau alaturi de alte prajituri.