Dulceturi & Conserve

#compot #prune #camara

Compot de prune

Toamna, odata cu intrarea in sezonul prunelor, poti pregati un compot din aceste fructe pe care sa-l conservi pentru iarna sau sa-l consumi imediat. Ai nevoie doar de putine ingrediente si maxim o jumatate de ora pentru preparare.

Ingrediente pentru compotul de prune
 

  • 600 mililitri apa
  • 300 grame zahar
  • 1 kilogram prune
  • 3 betisoare de scortisoara
  • 3-4 bucatele anason .
     

Cum se prepara compotul de prune
 

Intr-o cratita mare incalzeste apa, apoi adauga zaharul. Dupa ce incepe sa fiarba, lasa amestecul sa clocoteasca pentru 30 de secunde.

Pune apoi prunele, betele de scortisoara si anasonul si lasa-le sa fiarba pentru 10 - 15 de minute .

Scoate prunele, apoi lasa siropul sa fiarba, dupa ce in prealabil ai acoperit cratita. Amesteca din cand in cand in cratita, apoi cand acesta a inceput sa devina vascos, da-l deoparte.

Incalzeste borcanele in care vei pastra compotul. Pune apoi in ele prunele si toarna deasupra siropul cald. Acopera borcanele cu capace care sa se inchida etans si lasa-le sa se raceasca.

Da-le apoi la camara.
 

Cum se serveste compotul de prune
 

Compotul de prune se consuma ca atare sau alaturi de alte deserturi.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare