Toamna, odata cu intrarea in sezonul prunelor, poti pregati un compot din aceste fructe pe care sa-l conservi pentru iarna sau sa-l consumi imediat. Ai nevoie doar de putine ingrediente si maxim o jumatate de ora pentru preparare.
Ingrediente pentru compotul de prune
Cum se prepara compotul de prune
Intr-o cratita mare incalzeste apa, apoi adauga zaharul. Dupa ce incepe sa fiarba, lasa amestecul sa clocoteasca pentru 30 de secunde.
Pune apoi prunele, betele de scortisoara si anasonul si lasa-le sa fiarba pentru 10 - 15 de minute .
Scoate prunele, apoi lasa siropul sa fiarba, dupa ce in prealabil ai acoperit cratita. Amesteca din cand in cand in cratita, apoi cand acesta a inceput sa devina vascos, da-l deoparte.
Incalzeste borcanele in care vei pastra compotul. Pune apoi in ele prunele si toarna deasupra siropul cald. Acopera borcanele cu capace care sa se inchida etans si lasa-le sa se raceasca.
Da-le apoi la camara.
Cum se serveste compotul de prune
Compotul de prune se consuma ca atare sau alaturi de alte deserturi.