Ceapa murata reprezinta una dintre cele gustoase si parfumate tipuri de muraturi pentru iarna. O poti folosi in salate si diverse preparate.
Ingrediente pentru ceapa murata
- 250 gr ceapa mica, alba
- 1/2 cana sare pentru muraturi
- 250 gr otet alb
- 1 cana zahar
- 2 linguri seminte albe de mustar
- 2 linguri piper negru
- 2 linguri hrean ras
- ardei iute rosu fara seminte
-
frunze de dafin.
Cum se prepara ceapa murata
Pune ceapa curatata in apa care fierbe si las-o cam 2 minute. Scurge-o apoi bine, apoi transfer-o intr-un recipient cu apa rece cateva secunde.
Presara sarea pe ceapa si toarna peste ea apa rece pana cand o acoperi. Las-o peste noapte. A doua zi, scurge ceapa, clateste-o bine si scurge-o din nou.
Amesteca intr-un recipient otetul, zaharul, semintele de mustar, piperul si hreanul. Da compozitia la fiert si las-o sa fiarba cam 2 minute. Adauga ceapa si tine-o in continuare pe foc. Foloseste o sita pentru a separa ceapa de condimente, pastrand lichidul.
Pune ceapa in borcane fierbinti, adauga o frunza de dafin si un ardei iute in fiecare borcan, apoi toarna fiertura peste ceapa. Fierbe borcanele 10 minute, apoi lasa-le la murat.
Cum se serveste ceapa murata
Se serveste in salate de iarna.
Sursa foto: microwavecooking.com
Autor: Andra Rotaru