Ingrediente pentru duceata de cirese amare
- 2 kg cirese amare
- 2 kg zahar
- 1 lamaie
Cum se prepara dulceata de cirese amare
Curata ciresele de samburi. Taie lamaia felii si adug-o impreuna cu ciresele intr-o oala incapatoare. Adauga zaharul peste ele si amesteca bine. Lasa totul la frigider peste noapte.
A doua zi, scurge siropul si pune-l la fiert timp de 10 minute. Adauga apoi ciresele si feliile de lamaie si fierbe totul la foc mic timp de 5 minute. Scoate apoi lamaile si continua sa fierbi duceata timp de 30-40 de minute.
Pentru a verifica daca este gata, toarna cateva picaturi de dulceata pe o farfurioara rece. Daca acestea nu curg, dupa ce ajung la temperatura camerei, inseamna ca dulceata este gata.
Pune dulceata fierbinte in borcane curate. Inchide bine capacul si intoarce borcanele cu fudul in sus. Lasa-le asa pana cand se racesc complet, la temperatura camerei. In acest fel borcanele se vor vida si steriliza fara a fi nevoie sa le pui la cuptor, sau sa le fierbi.
Poti pastra dulceata in camara timp de un an.
Cum se serveste dulceata de cirese amare
Dulceata de cirese amare poate fi servita la micul dejun, pe paine prajita cu unt sau o poti folosi la prepararea deserturilor.
Sursa foto: pxhere.com