Dulceturi & Conserve

#reteta dulceata #dulceata de prune #dulceata

Cea mai buna reteta de dulceata din prune. Are aroma de ciocolata!

 

Aceasta dulceata de prune are gust si aroma de ciocolata, iar aciditatea placuta a prunelor ii completeaza si imbogateste gustul. 

Iata lista ingredientelor de care aveti nevoie:

2 kg prune,

1,5 kg zahar,

100 grame cacao,

200 grame unt.  

Cum se prepara dulceata de prune

Spalati prunele, indepartati-le samburele si puneti-le intr-o oala. Adaugati aproximativ 150 de grame de zahar in prune. De asemenea, puteti adauga si putina apa (aproximativ 100 de mililitri). Prunele se  fierb aproximativ 20 de minute, amestecandu-le din cand in cand.

Dupa ce prunele se racesc, transformati-le, cu un blender, intr-un piure. Adaugati 1,5 kg de zahar si gatiti-le inca 20 de minute. Daca pruna este acra, atunci se poate adauga mai mult zahar.

Raciti gemul si indepartati spuma. Puneti gemul inapoi pe foc. Se aduce la fierbere, se adauga pudra de cacao si untul. Se amesteca totul bine pana se omogenizeaza. Gatiti inca 15 minute.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare