Dulceturi & Conserve

#reteta dulceata #dulceata de prune #dulceata

Cea mai buna reteta de dulceata din prune. Are aroma de ciocolata!

Prunele sunt vedetele finalului de vara. Prepara de acum cea mai buna dulceata de prune pentru camara de iarna. O vei putea folosi tot restul anului pentru diverse retetede prajituri, sau o poti servi ca atare alaturi de clatite ori alte preparate. Nu este insa o reteta clasica, ci una speciala cu aroma de cacao.

Ingrediente: 

  • 2 kg prune
  • 1,5 kg zahar
  • 100 grame cacao
  • 200 grame unt

Cum se prepara:

Spala prunele, Taie-le jumatati si scoate samburele. Taie apoi fiecare jumatate in doua sau trei bucati, in functie de marime. Pune prunele intr-o oala si adauga zaharul peste acestea. Compelteaza cu o jumatate de pahar de apa si pune totul la fiert timp de 20 de minute. Amesteca din cand in cand. In acest moment, daca doresti un gem si nu o dulceata, se ia oala de pe foc si se paseaza totul cu un blender vertical. Se pune apoi la foc iar, pentru 20 de minute. Daca nu doresti sa faci gem, se da focul mic si se lasa sa fiarba tot pentru 20 de minute.

Gusta apoi dulceata. Daca este acra mai poti adauga zahar.

Intr-un castron adauga untul si pudra de cacao. Amesteca bine pentru a se omogeniza si pentru a indeparta toate ccoloasele de cacao. Adauga apoi compozitia in oala, peste prunele care fierb. Continua sa gatesti totul pentru inca 15 minute.

Se adauga dulceata fierbinte, in borcane curate, se sigileaza si se pun intr-un pat de paturi. Se lasa sa se raceasca, bine invelite, pana ajung la temperatura camerei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare