Aceasta dulceata de prune are gust si aroma de ciocolata, iar aciditatea placuta a prunelor ii completeaza si imbogateste gustul.
Iata lista ingredientelor de care aveti nevoie:
2 kg prune,
1,5 kg zahar,
100 grame cacao,
200 grame unt.
Cum se prepara dulceata de prune
Spalati prunele, indepartati-le samburele si puneti-le intr-o oala. Adaugati aproximativ 150 de grame de zahar in prune. De asemenea, puteti adauga si putina apa (aproximativ 100 de mililitri). Prunele se fierb aproximativ 20 de minute, amestecandu-le din cand in cand.
Dupa ce prunele se racesc, transformati-le, cu un blender, intr-un piure. Adaugati 1,5 kg de zahar si gatiti-le inca 20 de minute. Daca pruna este acra, atunci se poate adauga mai mult zahar.
Raciti gemul si indepartati spuma. Puneti gemul inapoi pe foc. Se aduce la fierbere, se adauga pudra de cacao si untul. Se amesteca totul bine pana se omogenizeaza. Gatiti inca 15 minute.