INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Dulceturi & Conserve

#cat timp se fierbe dulceata de cirese amare #reteta dulceata de cirese amare #dulceata de cirese amare

Cat trebuie sa fierbi dulceata de cirese amare. Bonus: cea mai buna reteta pe care sa o prepari

Dulceata de cirese amare este o delicatesa traditionala care pastreaza gustul inconfundabil al verii in borcane. Prepararea acestei dulceti poate parea simpla, dar necesita atentie la detalii, mai ales in ceea ce priveste timpul de fierbere. Este esential sa stii cat timp trebuie sa fierbi dulceata pentru a obtine consistenta perfecta si a pastra aroma cireselor amare.

 

Timpul ideal de fierbere pentru dulceata de cirese amare

Pentru a obtine o dulceata de cirese amare de calitate, timpul de fierbere variaza intre 30 si 45 de minute, in functie de cantitatea de fructe si de tipul de vas folosit. Iata cateva sfaturi pentru de care trebuie sa tii cont asigura succesul preparatului:

  • Foloseste un vas larg si adanc. Acest tip de vas permite o evaporare mai rapida a apei si previne lipirea fructelor.
  • Fierbe la foc mic. Dupa ce dulceata incepe sa clocoteasca, reduce focul la mic si amesteca regulat pentru a preveni arderea.
  • Testeaza consistenta. Dupa 30 de minute, testeaza dulceata punand cateva picaturi pe o farfurie rece. Daca se incheaga si nu curge, dulceata este gata.
  • Verifica textura fructelor. Ciresele trebuie sa fie moi, dar sa isi pastreze forma. Daca sunt prea tari, mai lasa-le la fiert cateva minute.

Semne ca dulceata de cirese este gata

Pe langa testul cu farfuria rece, mai exista cateva indicii care iti arata ca dulceata ta este gata:

  • Consistenta siropului. Siropul trebuie sa fie gros si sa acopere lingura uniform.
  • Aspectul fructelor. Ciresele trebuie sa fie translucide si invelite in sirop.

Ingrediente si reteta completa pentru dulceata de cirese amare

Ingrediente pentru dulceata de cirese amare:

  • 1 kg cirese amare
  • 1 kg zahar
  • 4 pliculete zahar vanilinat
  • 200 ml apa
  • sucul de la o lamaie

Cum se prepara dulceata de ciree amare

Incepe prin a pregati ciresele amare pentru dulceata. Spala ciresele amare si indeparteaza samburii. Este recomandat sa folosesti o agrafa de birou sau un dispozitiv special pentru samburi pentru a pastra forma fructelor.

Intr-un vas larg si adanc, adauga zaharul si apa. Fierbe amestecul la foc mediu pana cand zaharul se dizolva complet si siropul incepe sa clocoteasca.

Adauga ciresele in sirop si amesteca usor. Lasa sa fiarba la foc mic, amestecand ocazional pentru a preveni lipirea.

Continua sa fierbi dulceata timp de 30-45 de minute. In ultimele 5 minute, adauga sucul de lamaie pentru a preveni cristalizarea zaharului si pentru a intensifica culoarea dulcetii. Tot acum trebuie sa adaugi si zaharul vanilinat.

Dupa 30 de minute, testeaza dulceata punand cateva picaturi pe o farfurie rece. Daca se incheaga si nu curge, dulceata este gata. Daca nu, mai las-o la fiert si repeta testul.

Odata ce dulceata este gata, adaug-o in borcane sterilizate, cat timp este inca fierbinte. Adauga dulceata treptat, nu umple brusc borcanele, pentru a nu se sparge. Sigileaza borcanele si intoarce-le cu capacul in jos pentru a crea vid.

Pastreaza dulceata intr-un loc racoros si intunecat. Odata deschisa, depoziteaza dulceata in frigider si consum-o in termen de cateva saptamani.

Prin respectarea acestor pasi si atentia la detalii, vei obtine o dulceata de cirese amare de exceptie, ideala pentru a fi savurata pe parcursul intregului an. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului