Bamele murate se prepara rapid, sunt gustoase si aromate. Sunt ideale in sezonul rece si se servesc cu preparate din carne si piureuri.
Ingrediente pentru bamele murate
- 600 grame brame
- 4 catei de usturoi
- 4 felii de lamaie
- 400 ml otet
- 400 ml apa
- sare
- 1 lingurita sare
- 2 lingurite seminte de mustar
- 1 lingurita seminte de coriandru
- 1 lingurita fulgi de ardei
- 1 lingurita seminte de fenicul
- 1 lingurita seminte de telina
- 1 lingurita boabe de piper negru
Cum se prepara bamele murate
Sterilizeaza borcanele si lasa-le la cuptor pana cand sunt gata bamele. Intr-o cratita, fierbe apa cu otetul, sarea si zaharul si lasa pana da in clocot.
Intr-un bol, amesteca toate condimentele si spala bamele. Scoate borcanele si asaza in fiecare cate o felie de lamaie. Adauga apoi in fiecare borcan cate o lingurita din amestecul de condimente. Adauga si usturoiul.
Asaza apoi si bamele si toarna otetul. Sigileaza cu capacele sterilizate si asaza borcanele intr-o cratita cu apa si fierbe timp de 15 minute.
Scoate-le apoi din cratita si lasa-le sa se raceasca. Bamele murate pot fi consumate dupa 24 de ore.
Cum se servesc bamele murate
Bamele murate se servesc cu diverse piureuri de legume si preparate din carne.
Sursa foto: simplyrecipes.com