Dragoste

#despartire #dragoste #varsta #cuplu #convietuire #relatie

Varsta la care te muti impreuna cu partenerul iti arata cat de longeviva va fi relatia

Convietuirea cu partenerul pare sa fie un indiciu valoros pentru a-ti da seama daca va potriviti cu adevarat si aveti sansa de a incepe o viata impreuna, insa varsta la care te muti impreuna cu el pare sa fie hotaratoate pentru durata relatiei, arata un studiu nou, efectuat la Universitatea Carolina de Nord, SUA.

Ingredientele unei relatii de succes si depasirea dificultatilor care duc la despartirea unui cuplu reprezinta un subiect constant de dezbatere si cercetare. In incercarea de a gasi "reteta" unei casnicii sau relatii perfecte, cercetatorii au ajuns la concluzii dintre cele mai surprinzatoare.

Cand trebuie sa te muti cu partenerul pentru a ramane impreuna pe veci?

Americanii de la Universitatea din Carolina de Nord considera ca nu anii pe care-i ai in spate impreuna cu partenerul tau conteaza cel mai mult mult in succesul unei relatii, ci varsta la care iei decizia de a te muta impreuna cu el, indiferent daca este inainte sau dupa casatorie.

Persoanele care se muta impreuna cu iubitii dupa varsta de 23 de ani au toate sansele sa petreaca toata viata alaturi de partenerii lor.

Nu doar varsta mutarii impreuna joaca un rol esential in modul in care evolueaza lucrurile in relatie. Specialistii sustin ca si perioada de timp pe care cei doi parteneri o petrec impreuna anterior deciziei influenteaza demersul relatiei.

Aceasta ipoteza este sustinuta si de alte studii si specialisti. De exemplu, intr-o lucrare publicata recent, profesorul academic Sharon Sassler, de la Universitatea Cornell din Ithaca, sustine ca perioada de timp petrecuta impreuna de un cuplu inainte de a coabita sau a se casatori este hotaratoare pentru riscul de divort.

Indragostitii care se muta impreuna inainte de varsta de 23 de ani si dupa o perioada scurta de relatie par sa o faca din ratiuni gresite, care conduc catre despartire. Cei mai multi iau decizia de a convietui in aceeasi casa din motive financiare sau legate de spatiu, care nu au legatura cu dragostea. Acestia nu-si bazeaza decizia pe increderea ca relatia va merge, pe termen lung.

Arielle Kuperberg, profesor la universitatea care a derulat studiul, a declarat ca pana acum, am avut parte doar de studii superficiale conform carora coabitarea partenerilor de cuplu conduce la divort. Nimeni nu a fost capabil sa explice aceasta ipoteza, intrucat o interpretau gresit si nu luau in calcul parametri corecti de masurare a riscului de divort, cum este varsta la care partenerii decid sa locuiasca impreuna.

Sursa foto: Homes4ukent.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare