Dragoste

#inel de logodna #cerere in casatorie #logodna

Tot ce trebuie sa stii despre inelul de logodna

Inelul de logodna este o bijuterie simbolica care marcheaza cererea in casatorie a unei femei, dar cu siguranta deja stiai acest lucru. Dincolo de frumusetea unei inel de logodna se ascunde o traditie veche de secole, iar caracteristicile pretiosului inel sunt mult mai complexe decat crezi. Fie ca te pregatesti sa oferi un inel de logodna, fie ca te pregatesti sa primesti acest simbol al dragostei, sunt cateva detalii pe care trebuie sa le cunosti despre el.


Scurta istorie a inelului de logodna

Inelele de logodna au inceput sa fie oferite inca de pe vremea Egiptului Antic, ca simbol al infinitului, al dragostei eterne. In Roma Antica, inelul de logodna avea inscriptionata o cheita, menita sa protejeze si sa pretuiasca inima partenerului.

Grecii antici obisnuiau sa ofere si ei inele de logodna si chiar au initiat traditia purtarii bijuteriei pe cel de-al patrulea deget de la mana stanga, crezand ca acesta are o "vena amoris", adica un vas de sange care ajungea direct la inima.

Sigur ca in vremurile de demult, inelele de logodna erau confectionate din materiale rudimentare, cum ar fi lemnul si fierul. Cu timpul, ele au inceput sa fie confectionate din materiale pretioase, precum aurul, argintul si platina. La acestea, se adauga si nelipsita piatra semipretioasa sau pretioasa, care desavarseste bijuteria si ii confera personalitate si unicitate.


Duritatea pietrei unui inel de logodna

Diamantele sunt cele mai bune prietene ale femeilor, iar oferirea unui inel de logodna cu diamant este o dovada suprema de iubire, apreciere si respect. Diamantul are cea mai mare duritate naturala, 10 pe scara Mohs, fiind urmat de Moissanit (duritate 9.25), rubine si safire (duritate 9) si Cubic Zirconia (duritate 8.5).


Taietura pietrei unui inel de logodna

Taietura pietrei care desavarseste inelul de logodna este un criteriu important in alegerea bijuteriei. Prin taietura, bijutierii slefuiesc piatra pretioasa si ii scot in evidenta frumusetea naturala. Exista mai multe tipuri de taieturi, cea mai comuna fiind Briliant round. In functie de preferinte, inelul de logodna poate avea o piatra cu taietura in forma Radiant, Para, Printesa, Marchiz, Oval, Inima, Cushion sau Triunghi.



Sursa foto: prestigediamondrings.com


Culoarea pietrei unui inel de logodna

Pietrele pretioase pentru inelele de logodna sunt disponibile in zeci de nuante diferite, de la alb transparent, la albastru intens. Alegerea bijuteriei poate fi facuta si in functie de acest aspect, pentru ca rezultatul final sa fie unul elegant si surprinzator.

Sursa foto: threeonesevennine.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare