Dragoste

#cerere casatorie #stabilitate #sex #planuri de nunta #maturizare

Ti-e teama de marele pas? 4 motive sa te casatoresti

Casatoria este un pas important pentru orice cuplu, tocmai de aceea multi indragostiti se gandesc de doua ori inainte sa il faca si amana cat pot de mult momentul in care ajung la altar. Chiar daca intr-o anumita masura este normal sa existe mici temeri legate de casatorie, acestea nu ar trebui sa iti saboteze planurile de nunta. Exista o multime de motive pentru care este bine sa te casatoresti, prin urmare ar trebui sa privesti partea plina a paharului.

1. Ai o stabilitate emotionala si financiara

Stabilitatea emotionala si cea financiara sunt doua motive suficient de puternice incat sa te determine sa te casatoresti. Gandul ca ai intotdeauna pe cineva care te asteapta acasa, dar si gandul ca ai pe cine te baza in cazul in care exista probleme financiare te ajuta sa iti gasesti echilibrul si sa faci fata mai usor provocarilor care vor veni.

2. Traiesti mai mult si mai sanatos

Potrivit unui studiu din 2012, al specialistilor de la Universitatea de Stat din Michigan, SUA, cuplurile casatorite traiesc mai mult si au un stil de viata mai sanatos. Rata de imbolnavire de diabet zaharat, Alzheimer sau boli cardiovasculare este mai mica in cazul persoanelor casatorite, deci iata un motiv in plus sa te casatoresti.

3. Devii mai matur si mai responsabil

Casatoria te face mai matur si mai responsabil. Odata cu acest pas, in viata ta si a partenerului apar diferite probleme care va intaresc legatura sentimentala si va ajuta sa va sustineti reciproc. Nasterea unui copil, ratele la banca, datoriile, organizarea vacantelor, modul de petrecere a timpului liber, toate acestea sunt motive ale maturizarii voastre.

4. Ai parte de mai mult sex

Contrar ideilor carora persoanele singure au parte de mai mult sex, intrucat pot schimba frecvent partenerii, cuplurile casatorite sunt cele care se pot lauda cu un numar mai mare de partide de amor. Asa arata un studiu din 2012 al Institutului Kinsey, din cadrul Universitatii Indiana (SUA). Conform cercetarii, cuplurile casatorite au parte de mai multe experiente sexuale decat persoanele singure, deoarece nu mai trebuie sa treaca iar si iar prin primele etape ale unei relatii.

Sursa foto: fwallpapers.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului