Dragoste

#cuplu #inselat #adulter #casnicie #marturisire #salvare casnicie

Ti-ai inselat sotul/sotia? Ce trebuie sa faci pentru a-ti salva casnicia

Ai calcat stramb in casnicie, regreti fapta comisa, dar nici prin gand nu-ti trece sa divortezi ori sa-i spui adevarul sotului tau. Insa mustrarile de constiinta si teama ca adevarul va iesi cumva la iveala nu-ti dau pace si incep sa dea nastere problemelor in casnicie. Cea mai mare temere a ta - de a-ti marturisi infidelitatea - s-ar putea sa fie si secretul care iti poate salva casnicia dupa o astfel de experienta, anunta un studiu american recent.

 

Greseala recunoscuta este.. in totalitate iertata?

Un studiu recent efectuat pe tema infidelitatii in cuplu de catre cercetatorii de la UCLA (Universitatea California, Los Angeles) si Universitatea din Washington, SUA, a scos la iveala o concluzie surprinzatoare: sinceritatea in privinta adulterului poate fi secretul salvarii casniciei.

Americanii au realizat studiul pe 134 de cupluri casatorite. Cuplurile infidele au fost intrebate despre modul in care au procedat ori s-au purtat fata de partenerul de viata dupa experienta adulterina si cum au evoluat lucrurile dupa aceea.

Expertii au descoperit ca 80% dintre cuplurile in care partenerii au incercat sa ascunda adulterul au divortat, in timp de doar 43% dintre cei care au marturisit ca au calcat stramb au luat calea despartirii legale. Aproape jumatate dintre cuplurile in care partenerii au recunoscut ca au inselat au reusit sa treaca peste acest moment critic si sa-si salveze casniciile.

Marturisirea adulterului, o sabie cu doua taisuri

Cu toate acestea, sinceritatea si marturisirea "pacatului" nu ofera garantia salvarii casniciei. Specialistii sunt de parere ca sansa unui cuplu casatorit de a trece peste infidelitate si a-si salva casnicia depinde de motivul pentru care partenerul adulterin face marturisirea.

In cazul in care partenerul infidel isi marturiseste aventura pasagera cu scopul de a-si cere iertare si a incerca sa-si repare greseala, sansele de a-si salva casnicia sunt mai mari. In astfel de cazuri, partenerul inselat priveste marturisirea ca pe o dovada de respect fata de casnicie.

Incercarea de a ascunde totul "sub pres" si de a scapa astfel basma curata nu are efectul scontat deoarece "minciuna are picioare scurte", iar ironia sortii face ca partenerii inselati sa afle despre infidelitate in cele mai neasteptate moduri. Mesajul pe care adulterinul il transmite atunci cand este prins cu minciuna nu mai este la fel de bine primit precum in cazul marturisirii. Partenerul inselat se simte tradat, ranit si tinde sa rupa relatia si nu sa lupte pentru salvarea casniciei.

Sursa foto: zwierciadlo.pl

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare