Dragoste

#relatie femeie introvertita #femeie introvertita #casatorie #sotie #cuplu

Sunt femeile introvertite cele mai bune sotii?

Casatoria cu femeie introvertita sporeste sansele de fericire in relatie pe termen lung, in ciuda preconceptiilor potrivit carora persoanele introvertite sunt mai greu adaptabile din punct de vedere social.

Intre introvertiti si extrovertiti exista o diferenta majora. In timp ce extrovertitul este energizat de un grup mare de oameni, de prezenta altor oameni in jurul lui, introvertitul isi reincarca bateriile de unul singur, in momentele sale de singuratate si resimt un oarecare disconfort social in grupuri mari de oameni. Din perspectiva unei casatorii, insa, femeia introvertita este o sotie mai buna decat femeia extrovertita. Iata de ce!

1. Femeia introvertita te asculta cu adevarat

Introvertit nu inseamna neaparat disfunctional din punct de vedere social, lipsit de abilitati de comunicare. Ba dimpotriva! O femeie introvertita acorda mai mare atentie persoanei care-i vorbeste, asculta cu mai multa atentie si se dedica acelei conversatii in totalitate, tocmai pentru ca nu-si lasa distrasa atentia de un numar mare de oameni din jurul ei. Femeia introvertita observa, analizeaza si digera informatiile din exterior inainte de a vorbi, fiind o companie pe care chiar te poti baza. Iar acest aspect este absolut necesar pentru o casnicie fericita.

2. Femeia introvertita este statornica

O femeie introvertita adora stabilitatea oferita de relatiile exclusive, fiind mult mai putin predispusa la infidelitate tocmai pentru ca, pentru ea, relatia de cuplu este cea care-i asigura impacarea, linistea si caldura necesara pentru a fi fericita, nefiind tentata sa caute „altceva”.

Continuarea pe Lyla.ro

Sursa foto: understandingrelationships.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului