Parintii de baieti vor nurori bogate, iar parintii de fetite vor ca fiicele lor sa fie independente din punct de vedere financiar. Cel putin asa arata un studiu realizat de compania de asigurari Scottish Widows din Marea Britanie. Prin acest studiu, expertii au incercat sa compare felul in care gandesc oamenii moderni cu felul in care gandeau oamenii secolului al XIX-lea.
Parintii de baieti pun accent pe averea nurorilor
In secolul al XIX-lea, parintii de baieti isi indemnau fiii sa caute sotii cu zestre, dar nu foarte bogate. In prezent, parintii de baieti considera ca viitorul fiilor lor poate fi asigurat doar daca isi gasesc sotii bogate. Altfel spus, parintii de baieti ar fi de acord cu o casatorie din interes si ar accepta cu bucurie o nora bogata in familia lor.
Conform studiului realizat de compania Scottish Widows pe un esantion de 1.000 de parinti, 38% dintre parintii de baieti considera ca siguranta financiara a fiilor lor depinde de averea viitoarelor sotii.
Parintii de fete pun accent pe cariera acestora
Daca in urma cu 200 de ani, parintii incercau sa le asigure fiicelor lor un viitor bun indemnandu-le sa se casatoreasca din interes, cu barbati instariti, acum gandirea parintilor s-a schimbat. Ei isi doresc ca fiicele lor sa invete bine si sa aiba slujbe bine platite, care sa le asigure independenta financiara. Astfel, ele nu ar mai fi nevoite sa se casatoreasca pentru bani.
In urma studiului realizat de compania britanica, doar 32% dintre parintii de fete considera ca acestea ar trebui sa se casatoreasca din interes, in timp ce restul parintilor de fete sustine ca fiicele lor ar trebui sa puna accent pe educatia lor, pe absolvirea studiilor superioare si pe cariera, intrucat doar asa vor putea avea un viitor asigurat din punct de vedere financiar.
"Fetele nu mai au nevoie de zestre pentru a atrage barbatii, ci de imprumuturi care sa le ajute sa-si incheie studiile si sa aiba o cariera", a declarat Jane Humphries, profesor la Universitatea Oxford din Marea Britanie.
Studiul marcheaza 200 de ani de la aparitia romanului "Mandrie si prejudecata"
Studiul, care arata punctul de vedere al parintilor fata de viitorul copiilor lor, marcheaza implinirea a 200 de ani de la aparitia romanului "Mandrie si prejudecata", scris de autoarea Jane Austen. In roman, mama protagonistei incearca sa-i gaseasca fiicei un sot bogat, pentru ca aceasta sa nu cunoasca niciodata lipsurile financiare.
Sursa foto: eyefetch.com