Dragoste

#sarcina #studiu #bebelusi #bona #fertilitate #prezenta mame

Studiu: Femeile care locuiesc cu mamele sunt mai fertile

Vrei sa ramai insarcinata? Ia-ti mama langa tine si implic-o in activitatile tale zilnice. Acesta este sfatul cercetatorilor britanici, care au ajuns la concluzia ca un stimulent puternic al fertilitatii femeilor este compania mamelor.

Cum influenteaza compania mamelor fertilitatea femeilor?

Efectul este datorat, pe de-o parte, confortului psihologic de a sti ca fiica are un sprijin in mama sa, dupa nastere, cu privire la ingrijirea si cresterea bebelusului, iar pe de alta, de presiunea emotionala pe care mama are tendinta de a o exercita asupra fiicei, pentru a ramane insarcinata mai repede.

Studiul, realizat in cadrul Universitatii din Essex, Marea Britanie, a analizat dosarele medicale ale 2.000 de femei. Acestea cuprindeau analize si teste medicale pentru fertilitate, dar si date cu privire la stilul de viata, particularitati medicale si statutul social al fiecareia. Printre altele, femeile au fost chestionate si cu privire la relatia pe care o aveau cu rudele apropiate, in special cu mamele lor.

Din analiza datelor, specialistii au descoperit ca prezenta mamelor in viata femeilor a constuit un factor important in decizia de a deveni mamici, dar si in sporirea fertilitatii.

Cercetatorii au facut o comparatie intre femei cu acelasi venit lunar, educatie, religie si etnie, dar cu relatii familiale diferite. In cazul unora dintre ele, mama sau rudele apropiate erau prezente tot timpul prin preajma, in timp ce in cazul altora, acestea faceau prea putin sau deloc parte din viata lor. Femeile care aveau mamele aproape au reusit sa ramana insarcinate mai repede decat cele care au pastrat distanta fata de acestea.

Cercetatorii sunt de parere ca femeile tind sa devina mame mai repede atunci cand au rudele apropiate prezente in viata lor, datorita unui puternic confort emotional, psihologic sau chiar financiar. Sunt mai tentate sa faca un copil atunci cand stiu ca, dupa nastere, au un sprijin in mame, nu sunt nevoite sa plateasca bone, iar acestea sunt langa ele in caz ca bebelusului i se intampla ceva rau.


Sursa foto: Cadellamedspa.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare