Dragoste

#despartire #divort #singuratate

Singur dupa divort?

Divortul poate fi o experienta traumatizanta care sufoca uneori dorinta ta de a iubi din nou. Atunci cand te decizi ca vrei o noua relatie , trebuie sa tii cont de patru pasi care te pregatesc din nou pentru dragoste.

Pentru a incepe o noua relatie dupa divort, trebuie sa fii impacat cu tine insuti si sa-ti rezolvi toate problemele emotionale cauzate de mariajul care s-a incheiat.

Inainte sa gasesti din nou dragostea, trebuie sa stii de ce iti doresti din nou o relatie, dar si sa te pregatesti pentru efortul pe care il implica o relatie serioasa .
 

Iubeste-te si renunta la bagajul emotional


Inainte sa poti incepe o relatie de iubire cu o alta persoana, trebuie sa te iubesti pe tine mai intai. Pentru a avea o relatie serioasa, trebuie sa o incepi sigur pe tine si pe ceea ce vrei.

Cunoaste-ti calitatile, abilitatile si accepta-ti defectele sau slabiciunile. Pentru a gasi cu adevarat iubirea, trebuie sa te placi pe tine insuti.

Poti lua deciziile corecte, atat in alegerea unui partener cat si in viata ta, doar atunci cand te iubesti cu adevarat si te respecti ca om.

Divortul este o experienta care scade in general respectul de sine si increderea in sine, doua lucruri esentiale pentru a putea iubi din nou si a da sanse maxime de reusita noii tale relatii.

Renuntarea la bagajul emotional strans de-a lungul vietii este un alt pas important. Putine divorturi sunt amicabile, iar cele mai multe intervin dupa perioade lungi de nefericire. Daca sotul sau sotia te-a tradat, emotional sau fizic, trebuie sa incerci sa ierti si sa nu incepi o noua relatie cu teama ca aceleasi suferinte se vor repeta.

Cu ajutorul apropiatilor sau al unui terapeut, rezolva-ti temerile si frustrarile lasate in urma de casatoria esuata, pentru a putea incepe cu adevarat o noua etapa din viata ta.
 

Motivele pentru care vrei o noua relatie


Inainte sa incepi cautarea unui nou partener de viata , trebuie sa iti pui intrebarea: "De ce vreau o relatie?". Tine cont de faptul ca o noua relatie nu va umple golul lasat de casnicia care s-a destramat si nici nu iti va rezolva toate problemele.

Nu trebuie sa pornesti la drum cu prejudecata ca nu poti fi fericit fara o relatie sau ca trebuie sa faci neaparat parte dintr-un cuplu.

Cand pornesti in cautarea unui partener, trebuie sa stii ca iti va completa viata care iti aduce deja impliniri, insa nu poate fi sursa unica a fericirii tale.

Daca accepti faptul ca iubirea "pana la adanci batraneti" este mai mult mit decat realitate pentru cele mai multe cupluri , vei putea gasi mai usor partenerul ideal, bazandu-te pe nevoile tale emotionale.

Pregateste-te si pentru momente dificile in noua relatie. In absenta telepatiei, cele mai multe relatii trec prin momente tensionate, iar compromisurile si comunicarea implica uneori un efort mare, pe care trebuie sa fii dispus sa il depui daca iti doresti o relatie de success.

Pentru a-ti creste sansele de reusita in cautarea partenerului ideal, apeleaza la Dating.acasa.ro, site destinat persoanelor cu varsta peste 35 de ani, care cauta o relatie serioasa.

Dating-ul online iti ofera sansa sa gasesti persoane cu care sa incepi o relatie, iar Dating.acasa.ro iti pune la dispozitie si sfaturile specialistilor, care sa te ajute sa gasesti mai usor partenerul potrivit .

Iubeste-te pe tine insuti, renunta la bagajul emotional, afla motivele pentru care vrei o noua relatie si pregateste-te pentru realitate, care nu implica numai lapte si miere intr-o relatie adevarata, intre doi adulti.
 

Esti singur/a, ai peste 35 de ani si iti cauti jumatatea? Creeaza-ti profil pe dating.acasa.ro - singurul site unde primesti ajutorul specialistilor (consilier in relatii si cuplu si consilier de imagine). Click AICI.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare