Dragoste

#divort #studiu sex #sex cu ex

Sexul cu fostul sot reduce stresul psihologic cauzat de divort

Cei mai multi experti in relatii de cuplu considera ca femeile ar trebui sa isi gaseasca rapid alinarea dupa divort si sa nu se mai gandeasca la fostii soti, sa nu suspine dupa ei si, cel mai important, sa nu se intoarca in patul lor. Un studiu recent contrazice aceasta gandire. Expertii de la Universitatea din Arizona (SUA) sustin ca sexul cu fostul sot aduce un beneficiu major femeilor.


Sexul cu fostul sot reduce stresul psihologic

Orice divort este dureros si cauzeaza un soc emotional puternic, in special femeilor, care sunt mai sensibile. Stresul psihologic cauzat de imposibilitatea de a-si reface viata sentimentala sau de imposibilitatea de a o lua de la capat poate avea consecinte majore pentru femei, una dintre ele fiind depresia.

Conform psihologilor de la Univesitatea din Arizona, sexul cu fostul sot nu este intotdeauna de blamat, ba chiar este indicat din cand in cand. Motivul: reinnodarea, chiar si pentru un timp scurt, a legaturii dintre soti contribuie la reducerea stresului psihologic cauzat de divort.

Pentru studiul lor, psihologii au analizat 137 de femei divortate de putin timp. Ele au fost rugate sa spuna de cate ori s-au intalnit cu fostii soti si de cate ori au intretinut relatii sexuale.

Rezultatele au aratat ca 82,5% dintre respondente inca mai pastreaza legatura cu fostii soti, iar 21,9% au recunoscut ca au intretinut relatii sexuale cu fostii soti.


Sexul cu fostul sot confera siguranta

Psihologii considera ca divortul lasa partenerilor o nevoie acuta de atasament si sustin ca femeile inca tanjesc dupa siguranta emotionala pe care o simteau cand erau in relatie. Astfel, o partida de sex cu fostul sot ar putea reprezenta pentru ele satisfacerea unei nevoi emotionale.

Cunoscutul sexolog britanic Tracey Cox este de acord cu rezultatele studiului si considera ca sexul cu fostul sot poate fi benefic in anumite situatii.

"Uneori, pentru a putea merge mai departe trebuie sa ne intoarcem putin in trecut. Revederea sexuala poate contribui la diminuarea durerii si a stresului. Deci, exista un sentiment al apropierii care poate fi benefic", a spus Cox.

Sursa foto: mamiverse.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului