Dragoste

#iubita #relatie #personalitate dominatoare #manipulare in relatie

Semne ca te domina si te conduce

Sa ai o iubita cu personalitate puternica poate fi in avantajul tau, dar sunt si situatii in care singurul care are de suferit de pe urma acestei personalitati esti tu. De ce? Pentru ca pur si simplu ajungi sa fii dominat si condus de cea cu care formezi un cuplu. Te-ai intrebat vreodata cum iti poti da seama daca iubita te domina? Semnele urmatoare te-ar putea lamuri in acest sens.

 

Nu se consulta cu tine cand ia decizii

In momentul in care partenera ta incepe sa ia decizii pe cont propriu, fara sa se consulte cu tine inainte, inseamna ca are o personalitate dominatoare si ca incearca sa te conduca. In mod normal, intr-o relatie sanatoasa partenerii trebuie sa colaboreze si sa se consulte atunci cand urmeaza sa ia o decizie.
 

Vorbeste in locul tau

Cea mai simpla metoda prin care iti poti da seama daca te conduce este sa-i urmaresti comportamentul atunci cand sunteti intr-un grup de prieteni sau in familie. Iti face observatie de fata cu ceilalti, in momentul in care te implici intr-o conversatie ince sa vorbeasca in locul pentru, intrucat ea stie mai bine ce trebuie spus? Aceste doua semne iti indica faptul ca te domina si te conduce si ii place sa fie mereu cu un pas inaintea ta.
 

Isi vede interesul

O femeie care isi vede interesul si se pune intotdeauna pe primul plan are o personalitate dominatoare. Stie exact ce vrea sa obtina si te manipuleaza in asa fel incat sa ii faci pe plac. Iti spune ca vrea sa iasa cu prietenele ei, dar nu te intreaba daca esti de acord, ci doar te anunta, vrea sa cumpere ceva anume si nu se lasa pana ce nu te convinge sa scoti banii din buzunar, intotdeauna problemele ei sunt mai importante decat ale tale?

Poate fi greu sa faci fata unei iubite dominatoare, careia nu ii pasa de tine decat daca este si interesul ei la mijloc.
 

Pare neajutorata

Cand pui piciorul in prag si nu te lasi dominat si condus de ea observi ca incepe sa joace rolul femeii neajutorate? Te manipuleaza sentimental prin plansete si lamentari? Iti reproseaza faptul ca nu o mai iubesti sau ca te-ai schimbat? Acesta este felul ei de a te domina fara ca tu sa iti dai seama.

Sursa foto: mid-day.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului