Dragoste

#partener #cearta #conflict #relatie #sex

Semne ca relatia ta se afla in pragul despartirii

Cateodata nu reusim sa vedem chiar si cele mai evidente probleme. Ne trezim apoi intr-o relatie esuata, alaturi de un strain. Pare un scenariu de film, prin care ti-ai propus sa nu treci vreodata. Acorda-ti tousi cateva clipe si evaluzeaza-ti relatia cu partenerul. Traiti " la vie en rose " sau lucrurile au inceput sa scartaie? Iata cateva semne care indica faptul ca o relatie este pe cale de a se incheia.

 

1. De multe ori te gandesti cum ar arata viata ta fara partener

Megi pe strada si nu poti sa nu te uiti dupa tipa interesanta care, cu un aer misterios, savureaza o cafea pe terasa unei cafenele. La serviciu a aparut un nou coleg si ti-ai facut un obicei din a trece de cateva ori pe langa biroul acestuia, doar doar sa ii mai arunci vreo ochiada.

Lista situatiilor de genul acesta poate continua. Bineinteles, ai putea crede ca nu e nimic rau in a-ti mai relaxa privirea din cand in cand, dar cand iti faci un obicei din acest lucru, atunci ar trebui sa iti ridici un semn de intrebare. Flirtul de moment nu este cel mai evident semn ce prevesteste o despartire, insa daca obisnuiesti sa duci aceste ganduri si acasa, acolo unde atentia ar trebui sa se concentreze asupra partenerului, atunci ar trebui sa te intrebi daca plictiseala este singurul motiv pentru o astfel de atitudine.

2. Partile negative ale relatiei le eclipseaza pe cele pozitive

O relatie vine si cu bune, si cu rele, insa iubirea pentru partener te face sa treci cu vederea micile incoveniente. Orice s-ar intampla, ar trebui ca ceea ce este bun in relatia voastra sa cantareasca mai mult decat certurile fara motiv. In momentul in care nu mai esti adeptul acestei mentalitati, este un semn ca ceva in tine s-a schimbat. Reevalueaza-ti situatia si analizeaza ce anume te mai tine in relatia actuala. Sa fie vorba de iubire, sau doar de obisnuinta, situatia materiala cladita impreuna, copii?

3. Tii lucruri pentru tine

Ai vrea sa ii marturisesti partenerului tau nelinistile pe care le ai, insa te temi de momentul in care te vei trezi cu un zid in loc de o vorba buna. Comunicarea nu mai este de mult cel mai usor lucru pentru voi doi si ai inceput sa apelezi tot mai des la familie si prieteni pentru a-ti spune ofurile, in loc sa te indrepti catre cel cu care iti imparti viata. Ar trebui sa te gandesti la faptul ca aceasta situatie nu va dura totusi pana la infinit. La un moment dat, vei acumula o multime de frustrari care vor duce la certuri si mai tarziu, la despartire.

4. Te simti intotdeauna atacat de partener

Indiferent de ceea ce spune partenerul, simti intotdeauna nevoia sa ii critici orice actiune. Lucrurile pe care obisnuiai sa le indragesti la inceputul relatiei voastre au ajuns sa te indispuna si esti intotdeauna pregatit sa intervii cu o replica taioasa.

Mecanismul pe care l-ai declansat va duce, intr-un sfarsit, la tot mai multe certuri insuportabile. Ar trebui sa evaluezi situatia si sa afli cauzele acesteia. Poate ca esti mai stresat la serviciu si iti aduci acasa toate problemele. In cazul acesta, o mica modificare in comportament ar pueta rezolva problema. Daca insa nu reusesti sa iti mai dai seama ce anume te-a facut sa te indragostesti de persoana alaturi de care ai cladit o relatie, ar fi indicat sa iei o hotarare spre binele amandurora.

5. Simti ca esti singurul care rezolva problemele voastre

Te simti frustrat pentru ca intotdeauna incerci sa discuti problemele cu care va confruntati, dar partenerul bate mereu in retragere? Poate ca ai incercat atat de mult incat nici macar nu iti mai pasa de ceea ce se va intampla, iar cu aceeasi atitudine se confrunta si cel de langa tine.

Nu este ceva iesit din comun sa simti ca intre voi doi s-a instalat distanta si ati devenit, intre timp, doi straini. Daca nu iei o atitudine constructiva, mai devreme sau mai tarziu unul dintre voi va pune punct unei relatii care pare a nu avea rezolvare.

6. Nu mai faceti sex

Poate ca unul dintre voi incearca sa puna pe picioare viata voastra sexuala, dar celalalt refuza orice initiativa. Poate ca amandoi nu mai simtiti nevoie sa impartiti clipe intime. Indiferent de motiv, mai devreme sau mai tarziu o relatie care nu se simte implinita la nivel sexual va sfarsi printr-o despartire. Este inevitabil ca unul dintre parteneri sa nu incerce sa gaseasca conexiunea si satisfactia pe care o da sexul intr-o alta persoana.

Citeste si:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare