Dragoste

#cuplu #relatie # lipsa de respect # cearta in cuplu # probleme in cuplu

Semne ca relatia nu are niciun viitor

De multe ori, dorinta de a avea pe cineva alaturi iti domina capacitatea de a sesiza in mod obiectiv masura in care esti sau nu compatibil cu persoana de care te-ai indragostit. Certurile frecvente, lipsa de interes din partea partenerului sau posesivitatea sunt semne certe ca relatia nu are niciun viitor, oricat de mult ai incerca sa le reduci din importanta.

Daca lucrurile au luat o turnura negativa in viata ta sentimentala, este bine sa reflectezi cu atentie asupra celor doua optiuni posibile pe care le ai la dispozitie: sa lupti in continuare cu demonii sau sa te resemnezi si sa-ti cauti in alta parte fericirea.

Iata care sunt cateva semne clare ca relatia in care te afli nu mai are niciun viitor:
 

Lipsa de respect


Respectul joaca un rol esential intr-o relatie de dragoste , printre altele pentru ca reflecta masura in care partenerii isi inteleg reciproc necesitatile gandindu-se la binele comun.

Daca unul dintre voi subapreciaza sau pune la indoiala parerile si actiunile celuilalt, tachinandu-l in mod constant si ofensandu-l, atunci nu mai poate fi vorba despre respect, ne avertizeaza psihoterapeutul american Annie Bennett.

In aceasta situatie, trebuie sa-i explici partenerului tau in ce masura te ranesc vorbele si faptele sale, sugerandu-i sa renuntati amandoi la tachinare si sa incercati sa va concentrati mai mult pe calitati, decat pe defecte.

In cazul in care perechea ta nu vede o problema in cele descrise mai sus, te afli pe un drum inchis.
 

Nu mai petreceti timpul liber impreuna

 

Planificarea majoritatea timpului tau liber in directii care iti exclud partenerul este un alt semn important ca v-ati pierdut interesul unul pentru celalalt. Niciun parteneriat nu poate rezista fara sa se investeasca timp din ambele parti.

Daca cel de langa tine iese in oras de multe ori in absenta ta si isi face planuri in care nu figurezi, lucrurile nu merg pe un fagas normal.
 

Planuri de viitor incompatibile


Tu vrei multi copii si casatorie, partenerul tau vrea sa calatoriti in jurul lumii pentru viitorii 10 ani. Tu ai vrea sa te muti in strainatate, cel de langa tine isi doreste sa se intoarca in orasul natal.

Planurile de viitor incompatibile este un semn important ca ar trebui sa discutati mai serios despre compromisurile pe care le puteti face de dragul relatiei. Daca ajungeti la un numitor comun si concesiile vin din ambele parti, atunci merita sa investesti in continuare timp si asteptari pe termen lung.

In caz contrar, accepta faptul ca nu faceti altceva decat sa alimentati un esec iminent.
 

Monotonia va conduce


Ati ajuns sa va plictisiti atat de tare unul de celalalt incat nu mai aveti lucruri interesante sa va spuneti, zilele impreuna se scurg in virtutea inertiei iar rutina instalata intre voi este intalnita de obicei in cuplurile casatorite de 40 de ani.

Daca acest scenariu nu este decat temporar, ci se transforma intr-un mod de viata, este mai mult decat evident ca fiecare isi doreste altceva pe plan personal.
 

Certuri dese si nemultumiri interiorizate


Certurile dese nu indica in mod exclusiv o despartire iminenta, insa denota faptul ca micile iesiri nervoase nu fac decat sa acopere nemultumiri adanci interiorizate.

Disensiunile agresive si incarcate de furie demonstreaza insa ca respectul si consideratia au disparut din relatia voastra.

In acest punct, terapia de cuplu ar fi singura modalitate prin care puteti sa va lamuriti problemele.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului