Dragoste

#despartire #despartire cuplu #divort #relatie de cuplu #comunicare cuplu

Semnale de alarma cu privire la viitorul relatiei

Certurile tot mai dese pot fi un indicator bun al conflictelor ce pun in pericol relatia, dar nu sunt singurul semn important. Afla care sunt celelalte semnale de alarma cu privire la viitorul relatiei.

Cele mai multe relatii de cuplu trec prin perioade proaste, dar isi pot reveni atunci cand ambii parteneri sunt dispusi la compromisuri. Exista insa unele semne care iti arata ca, fara o interventie prompta, relatia ta se indreapta catre despartire sau divort.
 

Absenta comunicarii


Unul dintre cele mai timpurii semne care iti arata ca exista probleme sentimentale este absenta comunicarii.

Deconectarea de partener nu este niciodata un semn bun, iar izolarea emotionala se manifesta aproape intotdeauna prin evitarea discutiilor lungi cu persoana iubita .
 

Schimbarea comportamentului partenerului


Schimbarea unei rutine nu este intotdeauna un semnal de alarma, daca nu este insotita de o scadere a intimitatii in cuplu.

Daca insa partenerul isi schimba obiceiurile peste noapte, pot sa-i ceri lamuriri despre motive, fara sa folosesti un ton acuzator. Uneori stresul la locul de munca sau unele probleme de sanatate pe care nu ti le-a impartasit inca pot duce la aceste modificari ale comportamentului obisnuit.
 

Evitarea discutiilor despre viitor


Atunci cand partenerul nu mai este la fel de dispus sa discute planuri de viitor, nici macar cu privire la vacanta din anul urmator, ai o problema.

Daca stii ca persoana iubita trece printr-o perioada dificila, nu insista pe acest subiect. Cand schimba subiectul de fiecare data cand tu incerci sa-l aduci in discutie, exista insa o problema ce ar putea deveni periculoasa in relatia de cuplu.
 

Luarea de decizii fara consultarea partenerului


Partenerul tau ia decizii importante fara sa te consulte? Nici tu nu mai simti nevoia sa ii ceri sfatul inainte de a lua o hotarare care va afecteaza pe amandoi?

In cazul in care fiecare v-ati mentinut astfel independenta de la inceputul relatiei , nu este cazul sa-ti faci griji. Daca insa observi o schimbare de atitudine in acest sens, discuta cu partenerul si afla motivul pentru care nu te-a consultat. Este posibil sa fi crezut ca stie cu exactitate raspunsul tau si nu a simtit nevoie sa il mai confirmi.
 

Aparitia confesiunilor surprinzatoare


"Nu mi-a placut niciodata de mama ta!" sau "Nu am inteles niciodata cum poti sa te uiti la emisiunea asta" sunt confesiuni negative care pot fi indicii pentru o problema in cuplu.

Cand confesiunile apar subit si sunt toate de ordin negativ, incearca sa afli sursa nemultumirilor si frustrarilor partenerului pentru a putea depasi aceste probleme.
 

Evitarea contactului vizual intim


Cel mai evident si uneori ultimul semnal de alarma care apare inaintea despartirii sau divortului tine de contactul vizual. Cand partenerul nu mai mentine contactul vizual indelung care este un semn al intimitatii in cuplu, situatia ar putea fi foarte grava.

Uneori acest lucru se intampla doar pentru ca iti ascunde un lucru cu care stii ca nu ai fi de acord, dar este si un semnal de alarma cu privire la pierderea comunicarii si intimitatii in cuplu.

Sursa foto: Lifestyle. msn.co.nz

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare