Dragoste

#divort #greutate # stima de sine #predispozitie divort #greutate divort

Persoanele slabe, mai predispuse la divort decat cele supraponderale

Silueta unei persoane poate fi un indicator pretios pentru viitorul relatiei sale. Conform unui studiu realizat recent pe una dintre cele mai mari platforme dedicate divortului, persoanele slabe sunt mai predispuse sa se desparata de soti decat cele plinute.

Ai grija de silueta si te feresti de divort

Pentru a ajunge la concluzia ca numarul kilogramelor are un cuvant greu de spus in viitorul relatiei, reprezentantii site-ului au analizat peste 2.700 de cazuri de persoane slabe si 493 de subiecti supraponderali.

Dintre persoanele slabe, care aveau o greutate cuprinsa intre 45 si 90 de kilograme, peste 2.000 au depus cereri de divort. Prin comparatie, dintre subiectii supraponderali, cu o greutate cuprinsa intre 91 si 113 kilograme, doar 143 au depus cereri de divort.

Inaltimea nu este un indicator precis

Studiul realizat de cei de la mydivorcepapers.com arata ca inaltimea nu este un indicator precis si nu este considerata ca avand vreo influenta in ceea ce priveste viitorul unei relatii. Aici intervine si mica neconcordanta, intrucat unele persoane slabe pot fi mici de inaltime, ceea ce inseamna ca greutatea lor poate fi prea mare in raport cu statura. Astfel, pana si ele pot fi considerate supraponderale.

De ce persoanele slabe sunt mai predispuse la divort

Motivele pentru care persoanele slabe sunt predispuse la divort sunt variate si difera de la cuplu la cuplu. Poate fi vorba despre o stima de sine exagerata sau despre dorinta de a iesi dintr-o relatie in care nu se simt bine.

Prin comparatie, persoanele supraponderale sunt mai putin predispuse la divort, intrucat au o stima de sine scazuta. Cu alte cuvinte, nu divorteaza, intrucat se tem ca fizicul lor le va impiedica sa-si refaca viata sentimentala.

Felul in care arata partenerii de cuplu poate, intr-adevar, sa fie un indicator pentru predispozitia la divort, dar sunt multi alti factori care trebuie luati in seama. Un sondaj realizat la inceputul lunii august de Daily Chef arata ca majoritatea cuplurilor sunt predispuse la ingrasare, daca au parte de o relatie fericita.

Sursa foto: mnn.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare