Dragoste

#fete singure #cautare dragoste #dragoste

Pentru toate fetele care sunt in cautarea dragostei: nu va multumiti niciodata cu mai putin. Nu va coborati standardele

In lumea moderna, vedem relatii peste tot. De la fotografiile de paparazzi ale cuplurilor de celebritati pana la anunturile de logodna ale prietenilor tai de pe Instagram, cu siguranta ai zarit un fel de vitrina a romantismului.

 

Toate aceste cupluri par intotdeauna atat de indragostite. Se privesc unul in ochii celuilalt ca si cum nu ar exista nimic altceva decat ei pe aceasta planeta. Ei posteaza citate romantice si isi declara dragostea unul pentru celalalt in postari lungi, afirmandu-si relatia perfecta.

In general, cei mai multi dintre noi pur si simplu parcurgem aceste postari fara sa ne gandim prea mult la ele. Uneori, putem sa le dam un "like", dar nimic mai mult.

Dar, in acele rare ocazii in care suntem deja coplesiti de viata, aceste vitrine ale iubirii ne pot face sa ne simtim ca si cum am pierde ceva.

Cei mai multi dintre noi avem o idee clara despre ceea ce ne dorim de la un partener de viata.

Unii dintre noi vor copii si o casa cu un gard dragut. Altii vor un partener care sa fie la fel de ambitios ca si ei, astfel incat sa isi poata atinge obiectivele impreuna. Unii oameni au chiar o lista cu toate calitatile pe care le doresc la un partener, cum ar fi loialitatea, comunicarea, increderea si un bun simt al umorului.

Dar cu cat ajungem sa mergem la mai multe intalniri, cu atat mai putin simtim ca vom gasi cu adevarat ceea ce cautam. Asa ca luam in considerare ceva ce inainte ni se parea de neimaginat: sa ne coboram standardele.

Insa, desi poate pare usor sa te multumesti cu mai putin, pentru a-ti gasi dragoste, in realitate nu este asa. Acest lucru nu duce decat la suferinta si la o viata pe care nu o doresti.  Aceasta nu este dragoste adevarata.

Da, sa fii singur poate fi neplacut, dar este mai bine decat sa ajungi la singuratea in doi, intr-o relatie unde fericirea si iubirea nu exista. Dar doar pentru ca nu ai gasit "alesul" nu inseamna ca ar trebui sa faci compromisuri in ceea ce priveste cele mai importante aspecte ale relatiei.

Daca vrei pe cineva care sa danseze salbatic in timp ce pregateste micul dejun cu tine, asta ar trebui sa ai. Daca vrei pe cineva care sa iti comunice sentimentele fara sa te faca sa te simti ca si cum ar trebui "sa stii deja", cu siguranta meriti asta. Si daca vrei sa fii cu cineva care iti impartaseste obiectivele de viata, nu ar trebui sa renunti niciodata la asta.

Daca te multumesti cu ceva ce nu meriti, nu vei fi niciodata fericita.

Pentru a te multumi, trebuie sa renunti la ceva care este important pentru tine. Ceva fara de care esti sigur ca nu poti trai. Dar daca iti reduci asteptarile, acel lucru nu mai pare sa conteze.

La urma urmei, ai fost singura atat de mult timp incat te-ai convins ca standardele tale ar putea fi prea inalte. Dar acest lucru nu ar putea fi mai departe de adevar.

Bineinteles, exista unele lucruri asupra carora s-ar putea sa fie nevoie sa faci compromisuri intr-o relatie sanatoasa, pe termen lung. Dar este important sa recunosti diferenta dintre a face compromisuri si a-ti cobori standardele.

Compromisul inseamna sa accepti sa te intalnesti cu partenerul tau la mijloc. Este vorba despre a ajunge la un teren comun care va va ajuta relatia sa infloreasca. Ceea ce nu inseamna sa permiti altcuiva sa te convinga ca meriti mai putin decat ceea ce cauti.

Asadar, pentru toate fetele care cauta dragostea si se tem ca nu o vor gasi, nu va multumiti cu orice si nu va coborati standardele!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare