INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Dragoste

# generatia z #relatii toxice #relatii

O noua moda toxica in relatii. Cum isi aleg partenerii tinerii din Generatia Z

 

Potrivit unui studiu, atat barbatii, cat si femeile cauta in mod activ parteneri pe care ii considera cu 25% mai "dezirabil" decat ei insisi. O celebra platforma de dating a facut o cercetare care a aratat ca 9% dintre utilizatori admit ca au practicat "throning-ul", iar 27% au fost victime ale aceste practici.

Expertii trag un semnal de alarma si spun ca aceasta tendinta este alimentata de retelele de socializare. Acolo numarul de urmaritori si influenta online au devenit criterii principale in alegerea unui partener. „Este vorba de cautare de aur, dar pentru faima mai degraba decat pentru bani - desi cele doua vin de obicei mana in mana”, spun specialistii.

Nu este vorba despre un fenomen complet nou. Exista exemple si in literatura clasica precum romanele lui Jane Austen, dar a capatat proportii ingrijoratoare in era digitala. Retelele sociale si presiunea de a avea succes online au transformat relatiile autentice intr-o cursa pentru vizibilitate si statut.

Ce este throning?

"Throning" se refera la selectarea unui partener in functie de statutul sau social, influenta online sau aspectul fizic, cu scopul de a spori propria imagine publica. In acest fel relatiile devin instrumente de marketing personal, mai degraba decat conexiuni autentice bazate pe sentimente si compatibilitate.

Care este impactul asupra relatiilor?

Specialistii spun ca aceasta tendinta poate duce la relatii superficiale, in care partenerii sunt alesi pentru beneficiile pe care le aduc imaginii publice, nu pentru legaturi emotionale reale. 

Cum sa recunosti si sa eviti throning-ul

-autenticitate: este foarte important sa iti evalueza motivele pentru care intri intr-o relatii si sa te asigura ca acea relatie se bazeaza pe sentimente reale.

-comunicare deschisa: discutiile sincere despre asteptari si intentii pot preveni atat neintelegerile, cat si dezamagirile. 

-limitarea influentei sociale: reducerea timpului petrecut pe retelele sociale si concentrarea pe interactiuni reale pot ajuta la dezvoltarea unor relatii mai sanatoase.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare