Dragoste

#probleme in dragoste #relatie de cuplu #relatie #momente jenante

Momente jenante intr-o relatie: cum le faci fata

Intr-o relatie, oricat de bine comunicati, apar uneori momente jenante peste care trebuie sa stii cum sa treci intr-un mod onorabil. Daca depui un strop de efort, poti intoarce o situatie penibila in ceva amuzant sau inofensiv.

Iata cum sa faci fata unor momente jenante din relatia ta:

1 O cunostinta va intreaba la o petrecere 'Ei, si pe cand nunta?"

Poate ca sunteti un cuplu frumos, iar cei care va privesc se gandesc rapid la viitor. Daca o cunostinta face imprudenta de a va intreba despre casatorie, nu are niciun sens sa-i dai explicatii. Nefiind o relatie apropiata cu acea persoana, nu incerca sa-i povestesti ca nu ati discutat despre casatorie sau, mai rau, ca ai unele dubii. Pur si simplu zambeste si schimba subiectul. Daca persoana iubita are simtul umorului, poti face o gluma de tipul "Dar ce va face sa credeti ca nu ne-am casatorit deja?" dupa care sa treci la o alta discutie.

2 Esti cu iubitul si dati nas in nas cu fostul tau

Daca ai neplacerea de a te intalni cu fostul tau exact cand esti cu prietenul, ia aceasta intamplare ca pe o provocare: ai ocazia sa arati cat de sigura pe tine si matura esti. Saluta-ti fostul iubit pe un ton neutru, fa prezentarile numai dupa nume si limiteaza conversatia la minim.

3 El iti spune ca te iubeste, tu nu esti inca pregatita

Uneori, "te iubesc" sunt doua cuvinte pe care le auzi prea devreme si momentul poate deveni foarte incomod. Saruta-ti iubitul, strange-l in brate si spune-i ca te face sa te simti minunat. Daca te intreaba daca si tu il iubesti, spune-i ca relatia voastra decurge foarte bine si ca ii vei spune aceste cuvinte cand te vei simti pregatita. Chiar daca se poate sa fie putin dezamagit, cel putin va sti ca privesti cu optimism viitorul vostru, ca esti sincera si nu cauti scuze penibile.

4 Esti cu partenerul tau si va intalniti cu prietenul lui. Pe care tu nu-l poti suporta

Oricat de greu este de acceptat, nimeni nu are dreptul sa intervina in relatiile de prietenie ale persoanei iubite. Chiar daca prietenii acesteia sunt niste ciudati, ea este singura care poate pune capat unei astfel de relatii. Intre timp, cauta modalitati de a petrece cat mai putin timp in compania persoanei care nu-ti place. Mergeti impreuna in excursii de grup, la petreceri sau in alte locuri unde sunt si alti oameni cu care poti sta. Vei avea, astfel, ocazia de a schimba numai 2-3 vorbe de politete.

5 Iubitul nu te prezinta ca prietena lui

O situatie stanjenitoare apare cand esti undeva cu iubitul tau, iar acesta te prezinta altor persoane doar pe numele propriu. Daca reactionezi pe moment, situatia va deveni si mai incomoda. Prefa-te ca este totul in regula pe moment, zambeste si vorbeste relaxat. Cand ramaneti singuri, adopta un ton echilibrat, fara urma de ironie sau repros si intreaba-ti iubitul: "Am o nelamurire. Cand te prezint cuiva, cum vrei sa fac asta sa nu te simti inconfortabil?"

6 La suparare, ii spui ceva foarte urat

Uneori se poate intampla sa-ti scape pe gura un porumbel cand esti foarte suparata pe partener. In secunda urmatoare regreti, dar pare a fi prea tarziu: iubitul tau nu vrea sa mai auda nimic. Este cazul sa-ti exersezi talentul de a "peria" pe cineva. Spune-i ca nu ai vrut sa-i zici asa ceva, ca nici macar nu crezi ce ai spus, ca el este un barbat minunat, talentat, rabdator, chipes, sexy ... si lista poate continua. Pe masura ce-i creionezi acest portret magulitor, ar trebui sa-l vezi cum se inmoaie si-si recapata zambetul.

Sursa foto: vancouversun.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului