Dragoste

#suparare #impacare #certuri #cearta cuplu #relatii de cuplu

Modalitati prin care o impaci cand se supara pe tine

Cand partenera ta se supara pe tine, o poti impaca nu prin argumente logice, ci cu sinceritate si calm. Afla cum sa spui ca iti pare rau astfel incat cuvintele tale sa ajunga la inima ei.


Asculta ce are de spus cand este suparata


Nimic nu este mai greu de suportat pentru barbati decat o femeie suparata. La suparare, iese la iveala acea latura a personalitatii ei dupa care nu te dai in vant deloc. Cu toate acestea, unul dintre cele mai eficiente moduri sa o impaci este sa fii un bun ascultator. Chiar daca nu esti de acord cu ce spune, chiar daca ti-ai dori sa iesi pe usa, ramai si las-o sa vorbeasca. Atentia pe care i-o acorzi este primul pas spre impacare.

Cand o asculti, stabileste un contact vizual si, din cand in cand, raspunde-i pentru a-i arata ca intelegi ce zice. Pune-i intrebari, insa pe un ton echilibrat. Poate nu recunoaste pe moment, dar va fi incantata ca iti pasa. Multi barbati fac greseala sa se inchida in ei, in speranta ca furtuna va trece. In realitate, nimic nu enerveaza si mai mult o femeie decat sa-l vada pe partener ca se ascunde in spatele unui zid, refuzand sa vorbeasca.


Nu te enerva si tu


Cand partenera ta este suparata pe tine, fa tot posibilul sa nu te enervezi si tu. Oricum crede ca ea are dreptate, iar cativa nervi in plus nu va ajuta pe niciunul.


Nu te baza prea mult pe argumente rationale


Psihologii au observat ca in cazul unui conflict in cuplu, barbatii tind sa vina cu argumente rationale, pe cand, pentru femei, starea emotionala este tot ce conteaza. Cand sotia sau iubita ta este suparata pe tine ca ai ajuns din nou tarziu acasa, nu insista sa-i explici ca a aparut un client important in ultima secunda si ca pur si simplu nu-ti permiteai sa-l ignori. In starea emotionala in care se afla, tot ce vede ea este sirul lung de intarzieri pentru care tu incerci sa gasesti mereu alte scuze.

Cand se va mai linisti si va fi receptiva, ii poti explica situatia de la serviciu pentru ca gestul tau sa fie pus intr-un context. In acest fel, exista mai multe sanse sa inteleaga de ce ai decis sa stai din nou peste program.


Invata cum sa recunosti ca ai gresit


Atunci cand ai gresit cu adevarat, este recomandat sa recunosti. Dar nu este suficient acest lucru. Trebuie sa stii si cum sa recunosti ca esti vinovat. Evita tonul condescendent 'Da, bine, draga, am gresit. Multumita?". Nu lua nici pozitia de catelus care se gudura pe langa stapan ca sa-i intre in gratii. Fa un gest la care nu se asteapta si spune-i, pe cel mai echilibrat ton din lume "Ai dreptate, am gresit si imi pare rau". Apoi iesi din camera si las-o sa digere informatia. Sunt mai mari sanse sa te impaci cu ea daca iti pastrezi calmul si dovedesti ca esti sincer si ca iti pasa decat daca ii dai senzatia ca o ironizezi sau ca, dimpotriva, incerci sa minimalizezi problema.


Descopera motivul pentru care este furioasa

 

Incearca sa afli adevaratul motiv pentru care este furioasa partenera ta. Poate ca nu simpla ta intarziere este ceea ce a provocat-o. Se poate sa fi asteptat toata saptamana seara aceasta ca sa mearga cu tine la un eveniment, iar acum te condamna pentru ca i se pare ca a ratat totul din cauza ta. In general, psihologii spun ca femeile sunt furioase dintr-unul din urmatoarele motive: cred ca ceva este nedrept; pentru ca nu pot controla un anumit lucru; considera un atac personal.

Odata ce afli motivul real pentru care s-a suparat atat de tare pe tine, vei putea gasi mai usor o solutie de impacare.


Sursa foto: psychalive.org
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare

Sfatul expertului