Dragoste

#facebook #relatie #gelozie

"Mai vrei sa fim impreuna? Inchide-ti contul de Facebook!"

Facebook si retelele de socializare online fac posibile interactiuni sociale mai numeroase ca pana acum. Ce se intampla insa cand cei din jurul tau cred ca socializezi prea mult?

Impactul urias al retelelor de socializare online le-a transformat intr-un pericol pentru multe relatii. Listele lungi de prieteni si cunoscuti ale persoanei iubite pot crea tensiuni in cuplu si pot starni chiar atacuri de gelozie.

Disperati de timpul petrecut de persoana iubita in conversatii cu altii, unii pot chiar da ultimatumul "Mai vrei sa fim impreuna? Inchide-ti contul de Facebook!".

Daca iubitul sau iubita ta iti cere vehement sa renunti la contul de Facebook sau Hi5, analizeaza toate argumentele inainte de a lua o hotarare.

 

De ce are dreptate

 

Facebook si celelalte retele de socializare ofera mediul perfect pentru a cunoaste oameni noi. Persoana iubita poate percepe acest lucru ca pe o amenintare la adresa relatiei.

Daca esti obisnuit sa flirtezi pe Facebook, poti starni sentimente de nesiguranta si de gelozie in persoana iubita. Fostii iubiti din lista de prieteni cu care mai vorbesti ocazional pot fi vazuti ca o amenintare pe partenerul tau.

Din ce in ce mai multa lume vede in Facebook cel mai bun site de matrimoniale . Poti aduna in lista de prieteni zeci de oameni cu care te-ai gandit ca ai putea avea o relatie si care abia asteapta sa vada ca ti-ai schimbat statusul in "Single".

Faptul ca dupa o potentiala despartire ai putea sa incepi imediat o relatie cu altcineva nu este un semn incurajator pentru partenerul tau si pentru viitorul relatiei.

Daca preferi sa petreci timp pe Facebook atunci cand sunteti impreuna si ignori persoana iubita, ii arati partenerului tau ca nu este in varful listei prioritatilor tale.

Atunci cand persoana iubita iti cere in mod repetat sa petreci mai putin timp pe Facebook sau iti inchizi complet contul, relatia ta poate fi in pericol.

Gelozia sau frustrarea starnite de relatiile tale online se vor amplifica in timp si risti sa te desparti din cauza contului de Facebook.

 

De ce nu are dreptate

 

Faptul ca iti cere sa iti inchizi contul de Facebook ascunde o greseala a unuia dintre parteneri. Daca nu flirtezi si nu petreci timp excesiv pe Facebook, partenerul tau greseste atunci cand iti cere sa iti inchizi contul.

Atunci cand sunt neintemeiate, gelozia si frustrarea ii fac pe oameni sa greseasca in dragoste si sa ceara sacrificii inutile persoanei iubite.

Daca folosesti Facebook pentru a-ti crea relatii in cariera, gestul partenerului tau de a-ti cere sa renunti la reteaua de socializare este egoist. E momentul sa-ti pui intrebari despre viitorul relatiei voastre.

A mai dat dovada de astfel de gesturi egoiste? Daca raspunsul este da, atunci va trebui sa ii explici argumentele pentru care nu vrei sa renunti la Facebook. In cazul in care insista asupra ultimatumului, poti amana discutia. Ia-ti timp de gandire pentru a decide ce este mai important: Facebook sau relatia.

In cazul in care cedezi, risti sa creezi un tipar in relatia voastra care se poate repeta in viitor. Daca partenerul tau a incercat sa-ti forteze mana si a reusit, va incerca din nou sperand sa obtina acelasi rezultat.

 

De ce pune problema gresit

 

Atunci cand iti cere sa iti inchizi contul de Facebook, persoana iubita uita compromisul, elementul central al unei relatii fericite. Discuta cu partenerul si afla ce l-a facut sa ajunga la acest ultimatum.

Daca motivul e gelozia, poti renunta la fostii iubiti din lista de prieteni. Poti renunta chiar la potentialii iubiti, daca acest lucru il va linisti pe partenerul tau.

In cazul in care partenerul iti spune ca petreci prea mult timp pe Facebook, ar putea avea dreptate. Psihologii au remarcat ca site-ul este construit astfel incat cere utilizatorului foarte mult timp pentru a fi la curent cu toate lucrurile noi publicate de prieteni. Cei care petrec foarte mult timp in retelele de socializare online risca chiar dependenta, lucru care ii impiedica sa mai dezvolte relatii reale cu oameni in afara lumii virtuale.

Odata ce ai aflat care este motivul nemultumiri persoanei iubite, incercati sa ajungeti la un compromis si evitati sa va mai dati ultimatumuri de tipul "Mai vrei sa fim impreuna? Inchide-ti contul de Facebook!".

 Intalneste cei mai interesanti baieti si cele mai frumoase fete din Romania si din strainatate. Nu ezita sa-ti gasesti si tu fericirea cu ajutorul sistemului de dating online. Creeaza-ti profil pe dating.acasa.ro .
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Expertul Acasa.ro, psihologul Elena Done

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Expertul Acasa.ro, psihologul Elena Done

Pune o intrebare