Dragoste

#limbajul trupului #atingeri cuplu #imbratisare #gesturi tandre

Limbajul trupului: ce inseamna gesturile si atingerile lui

Vrei sa stii daca are sentimente pentru tine dar partenerului tau nu-i place sa-si exprime sentimentele verbal? Fii atenta la gesturile lui cand va uitati la televizor, cand dormiti sau cand se apropie de tine. Limbajul trupului iti arata ce simte pentru tine prin modul in care te atinge.
 

Te strange la pieptul lui


Daca atunci cand va uitati la televizor te trage spre pieptul lui, se poate ca acesta sa fie modul lui de a-ti spune ca te iubeste. "Daca te aduce aproape de inima lui, partenerul tau iti arata intr-un mod simbolic ca este atasat de tine" afirma Audrey Nelson, experta in comunicare. Apropierea ta de o zona masculina a corpului sau (cum este pieptul) inseamna si dorinta de a te proteja.
 

Adormi pe pieptul lui


Una dintre pozitiile favorite ale femeilor este cea in care partenerul sta pe spate si isi tine in brate partenera, care se odihneste cu capul pe pieptul lui. Pozitia barbatului este una dominanta, in tip ce pozitia partenerei este una de supunere, care arata nevoia de protectie. Un barbat care te lasa sa adormi astfel este dispus sa se sacrifice pentru tine. Nu trebuie sa uiti ca ii blochezi o mana, care are mari sanse sa amorteasca si ii ingreunezi respiratia prin greutatea capului tau pe pieptul lui.
 

Fata in fata, cu picioarele incrucisate


Imbratisarea cu picioarele incrucisate (intrepatrunse) si stand fata in fata este o pozitie regasita in special la cuplurile recent formate. Este perioada in care partenerii sunt foarte indragostiti si au nevoie de cat mai multe atingeri . In cazul barbatilor, o astfel de pozitie denota un spirit romantic.
 

Pozitia lingura


Daca in pat ii place sa stea in spatele tau, stand amandoi pe o parte, in pozitia lingura, atunci ai un barbat care iti iubeste formele si caruia ii place sa te simta lipita de el, pentru a te imbratisa in voie. Avantajul acestei pozitii o reprezinta cea de ordin sexual, prin penetrarea pe la spate. Dezavantajul pozitiei lingura il reprezinta faptul ca ar putea trada un barbat care nu-si poate exprima verbal afectiunea si prefera limbajul corporal.
 

Isi pune capul in poala ta


Daca partenerul tau obisnuieste sa se odihneasca punand capul in poala ta, se poate sa vada in tine pe cineva care are grija de el si care il rasfata. O astfel de pozitie arata o mare incredere in partenera si dorinta de a o face fericita. Poti folosi aceste momente pentru a comunica cu el si pentru a avea discutii profunde.
 

Isi pune un brat pe umerii tai


Cand partenerul te tine cu un singur brat pe dupa umeri, este un semn ca pentru el nu exista un puternic atasament fata de partenera, dar ca este dispus sa faca minimum necesar. In acest fel, te tine aproape de el, fara sa treaca insa de limita intimitatii.
 

Saruturile nonsexuale


Butonezi telefonul mobil, iar el vine pe la spatele tau si te saruta pe crestet. Te odihnesti in pat, iar partenerul tau se apropie de tine, te imbratiseaza si te satura, dupa care isi continua treburile prin casa. Astfel de gesturi de tandrete sunt o modalitate nonverbala de a-si exprima afectiunea fata de tine si nevoie de a te simti aproape.

Sursa foto: wildatlanta.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Expertul Acasa.ro, psihologul Elena Done

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare