Dragoste

#despartire #dating #intalnire #dating online

La cat timp dupa o despartire esti gata de dating?

Incheierea unei relatii serioase este intotdeauna un moment dupa care ai nevoie de timp pentru a-ti reface viata emotionala. Momentul in care esti pregatit din nou pentru dating difera de multi factori. Afla care sunt indiciile care iti arata ca esti pregatit sa cauti o relatie noua.

O despartire poate fi dureroasa chiar daca s-a ajuns la ea cu acordul ambilor parteneri. Timpul necesar pentru recuperare, pentru a fi pregatit din nou pentru dating, variaza in functie de durata relatiei care tocmai s-a incheiat dar si de increderea in sine pentru a incepe sa cunosti oameni noi.

In cazul unui divort, lucrurile pot fi si mai complicate. Psihologii recomanda o pauza in care sa-ti analizezi prioritatile, sa hotarasti ce iti doresti de la un nou partener, dar si in care sa te ocupi de tine, pentru a intra in lumea datingului in forma maxima.
 

Invata din nou sa flirtezi


Dupa o relatie monogama lunga, iti pierzi antrenamentul in "jocul seductiei", astfel ca primul pas pe care trebuie sa il faci este sa te reobisnuiesti cu flirtul, chiar daca nu a sosit inca momentul in care vei accepta sau lansa o invitatie pentru prima intalnire .

Zambeste-i unui strain intr-un loc public sau porneste o discutie cu cineva care te atrage daca pare dispus sa schimbe cateva cuvinte si zambete.

Datingul online iti ofera un avantaj fara de o intalnire fata in fata. Daca iti creezi un profil reusit, poti atrage parteneri potentiali cu care sa flirtezi in mediul online fara nicio obligatie.

Apoi, la momentul potrivit, legatura online poate fi un bun punct de pornire pentru a intra din nou in ringul datingului.
 

Treci complet peste fosta relatie


Inainte de a iesi la o intalnire cu cineva nou, pune-ti intrebarea : Pot sa petrec o dupa-amiaza sau seara fara sa vorbesc continuu despre fosta relatie?

Foloseste-ti prietenii ca barometru al pregatirii tale emotionale pentru noua relatie. Daca fostul sau fosta iti vin tot timpul in minte si aduci vorba despre el sau ea fara sa-ti dai seama, nu esti inca pregatit pentru o a iesi la o intalnire cu cineva nou.

Indiferent de sentimentele tale pentru fostul partener, noua persoana din viata ta nu va fi deloc impresionata de faptul ca discuti tot timpul despre altcineva, fie ca e vorba de regrete sau resentimente .
 

Hotaraste ce cauti


Inainte de a porni in primii pasi in dating, trebuie sa stii ce cauti. Nu ai nevoie neaparat de o lista cu calitati fizice si psihice, dar trebuie sa stii ce fel de om cauti si ce fel de relatie.

Astfel, nu-ti vei pierde timpul si nici nu vei pierde timpul altora in relatii in care compatibilitatea este minima iar liantul dintre voi tine mai mult de dorinta de a nu fi singur.

In timpul intregului proces de recuperare, cauta sa-ti imbunatasti "punctajul" in dating.

Familiariazeaza-te cu filme sau carti noi aparute, cu evenimente interesante din tara sau din lume, pentru a nu ramane prea des in momente de tacere neplacuta, pentru ca niciunul dintre voi nu stie ce subiect sa abordeze.

Acorda mai multa atentie aspectului si sanatatii tale daca vrei sa-ti cresti sansele ca, atunci cand gasesti persoana potrivita, sentimentele sa fie reciproce, iar prima intalnire sa fie inceputul unei relatii frumoase.

 Intalneste cei mai interesanti baieti si cele mai frumoase fete din Romania si din strainatate. Nu ezita sa-ti gasesti si tu fericirea cu ajutorul sistemului de dating online. Creeaza-ti profil pe dating.acasa.ro .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare