Dragoste

#dragoste barbati #dragoste femei #mit dragoste #indragostit

Inca un mit despre dragoste, demontat

Oamenii de stiinta au descoperit ca barbatii se indragostesc mai repede decat femeile, iar motivul ar putea fi biologic. De asemenea, domnii sunt tentati si sa-si exprime sentimentele primii, scrie teenvogue.com.

In ceea ce le priveste pe femei, acestea se hotarasc mai greu, vazand in fiecare partener un potential tata pentru copilul lor.

Conform cercetatorilor, motivul pentru care barbatii spun mai repede „te iubesc“ poate fi faptul ca femeile sunt biologic programate sa fie mai mofturoase atunci cand vine vorba de alegerea unui partener. Aceasta caracteristica a femeilor se poate datora temerilor privind asumarea angajamentului graviditatii, este de parere psihologul Marissa Harrison, co-autorul studiului la care au luat parte 172 de subiecti.

Studiul anuleaza mitul conform caruia femeile fac primul pas, scotand la iveala faptul ca acestea sunt emotionale si predispuse genetic sa se gandeasca la o viitoare familie si copii, atunci cand isi aleg partenerul.

„Femeile sunt emotionale, uneori chiar exagerat“, este de parere psihologul Marissa Harrison. Desi subiectii au presupus ca femeile sunt predispuse sa se indragosteasca si sa-si arate sentimenetele primele, rezultatele au aratat altceva, a mai spus aceasta. Din pacate, ideea ca femeile sunt excesiv de emotionale este utilizata, in multe cazuri, pentru a submina credibilitatea acestora, au concluzionat autorii studiului.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii