Dragoste

#relatie de cuplu #cuplu # cuplu vedete #cuplu puternic #trasaturi cuplu

In ce categorie de cuplu te incadrezi?

Felul in care te comporti cu partenerul de viata este influentat in mare masura de tipul de interactiune dintre parintii tai, pe care ai observat-o si ai invatat-o in copilarie. Mai mult decat atat, poti sa constati ca anumite gesturi, reactii si puncte de vedere seamana izbitor de mult cu cele ale parintelui de acelasi sex. Pe baza acestei realitati pe care psihologii o confirma, poti stabili in ce categorie de cuplu te incadrezi.

Diversele tipologii ale cuplurilor pot fi identificate si in lumea celebritatilor, astfel ca ai posibilitatea de a recunoaste identitatea propriei relatii in exemplele vedetelor de la Hollywood:
 

Cuplul puternic: Beyonce si Jay Z


Partenerii care formeaza "cuplul puternic" au amandoi personalitati distincte si impunatoare, fiind in mare masura orientati spre succes si performanta. Atractia este sustinuta in principal de avantul reciproc de a construi. Pasiunea si satisfactiile de ordin fizic sunt secundare.

Puncte forte : sanse foarte mari de a ramane impreuna, admiratie reciproca alimentata in mod constant de atitudinea proactiva.

Puncte slabe: in momentele dificile, puteti deveni adversari si nu aliati. Daca partenerul se bucura de mai mult succes decat celalalt, tensiunile ating cote maxime.
 

Adultul si copilul-mare: Demi More si Ashton Kutcher


In acest tip de cuplu, unul din parteneri este foarte matur, responsabil si rigid, pe cand celalalt se comporta ca un copil nazdravan, pus de sotii.

Puncte forte: daca amandoi sunteti multumiti de statutul pe care il aveti, probabilitatea de a ramane impreuna este destul de mare. Stiti sa va intelegi reciproc nevoile si va completati perfect.

Puncte slabe: Adultul se poate satura sa repare greselile celuilalt si sa-si asume toate responsabilitatile. Copilul-mare se poate maturiza emotional in timp si nu va mai tolera autoritatea parinteasca a perechii sale.
 

Cuplul echilibrat: John Travolta si Kelly Preston


Cuplul echilibrat prezinta un raport de putere egal, partenerii au atitudini similare si nu incearca sa se domine reciproc. Cei doi nu au secrete, sunt rationali si stabili.

Puncte forte: sprijin reciproc sustinut, respect de ambele parti si foarte putine momente de tensiune sau diferente de opinie.

Puncte slabe: tendinta de a evita rezolvarea unor nemultumiri de teama perturbarii armoniei in cuplu. Frustrarile ascunse “sub covor” se pot transforma in probleme de nerezolvat odata cu trecerea timpului.
 

Cuplul exploziv: Kourtney Kardashian si Scott Disick


Pasiunea si artificiile sunt elementele de baza ale cuplului exploziv: impulsivitatea ambilor parteneri conduce la certuri nesfarsite si impacari aidoma.

Puncte forte: monotonia nu se instaleaza niciodata in relatie iar sexul este de regula foarte incitant. Agresivitatea periodica este compensata de gesturi extreme de tandrete in momentele bune.

Puncte slabe: nevoia de liniste si armonie se va instala in sufletul unuia dintre cei doi parteneri la un moment dat, iar sansele de a se termina totul sunt mai mari decat in cazul altor cupluri.


Cuplul carcotas: Katy Perry si Russell Brand
 

Partenerii cuplului carcotas se iubesc pentru ca amandoi adora nonconformisul, creativitatea si spontaneitatea. Sunt ca doi copii care refuza sa se maturizeze si se mandresc cu acest lucru.

Puncte forte: pasiuni comune, aplecarea reciproca spre nou si inedit, admiratie mutuala.

Puncte slabe: trecerea timpului poate aduce cu sine rutina, iar setea prea mare de adrenalina ar putea fi satisfacuta cu greu de acelasi partener.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Expertul Acasa.ro, psihologul Elena Done

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare